Langtidsstegt ribbensteg giver dig både en mør steg og sprøde svær. Med denne opskrift er du sikker på et perfekt resultat efter 6-7 timer.
Sådan laver du en perfekt og langtidsstegt ribbensteg. Med mørt kød og meget sprøde svær.
Det tager selvfølgelig lidt tid at langtidsstege en ribbensteg, men stegen passer sig selv, så det er faktisk en ganske nem opskrift.
Skyen kan du bruge til en god sovs, og så blot servere ribbenstegen i skiver sammen med kogte kartofler, dampede grøntsager og den gode sovs.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du skal beregne ca. 1,5 kilo ribbensteg. Men lav gerne rigeligt, da stegen er god som pålæg.
Opskrift på langtidsstegt ribbensteg
Ingredienser
- 1 ribbenssteg på ca. 1,5 kilo
- Lidt rosmarin frisk
- 1 løg skåret i grove stykker
- 3 fed hvidløg knust
- vand
- groft salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rids sværen på din ribbenssteg ned gennem fedtlaget.
- Gnid groft salt godt ned mellem sværen, det er det der er med til at gøre den sprød.
- Kom løg, lidt rosmarin og hvidløg i bunden af et ovnfast fad.
- Hæld vand ved og kom ribbensstegen i.
- Hvis sværen ikke er helt vandret (hvilket også er med til at gøre sværen sprød) så lav nogle kugler af stanniol og læg stegen på dem.
- Fordel også lidt rosmarin i sværen og krydr med friskkværnet peber.
- Sæt i en 100 grader varm ovn (varmluft) i 6-7 timer. Sørg for at der er vand ved stegen hele tiden når du laver langtidsstegt ribbensteg.
- Skru op for varmen i den sidst kvarters tid, til 230 grader. Hvis sværen stadig ikke er sprød, så giv den lidt grill, men hold øje med den for den kan hurtig blive sort.
Næringsindhold
Noter
Langtidsstegt ribbensteg køles af, inden den skæres ud i passende skiver.
Du kan dog sagtens servere en lun ribbensteg til eks. en frokost eller som aftensmad.
Kom med din kommentar