• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

billede med mazarinkage
Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan er en super lækker kage, hvor kartoflerne tilfører kagen noget saftighed. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Bag verdens bedste mazarinkage. Her er den nemme opskrift på kagen, der bla. bages med marcipan og kartofler, og den smager himmelsk godt.
  2. Opskrift på mazarinkage
  3. Verdens bedste mazarinkage
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 8 brugere

Bag verdens bedste mazarinkage. Her er den nemme opskrift på kagen, der bla. bages med marcipan og kartofler, og den smager himmelsk godt.

Mazarinkage er en populær og lækker kage, der selvfølgelig blandt andet bages med marcipan.

I denne udgave er der også kartofler, og det løfter altså kagen op i smag og konsistens, og pludselig har du verdens måske bedste mazarinkage.

Vidste du i øvrigt, at mazarin er opkaldt efter en franskmand? Nemlig Jules Mazarin, der levede fra 1602 til 1661, og han var blandt andet kardinal. Men også en af den tids største politikere.

I denne opskrift er der kage nok til mindst seks personer. God bagelyst.

Opskrift på mazarinkage

billede med mazarinkage

Verdens bedste mazarinkage

5 fra 8 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 g rørsukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl sødmælk
  • 2 spsk. oliemargarine
  • 2 tsk. mandelessens eller efter smag
  • 150 g kartofler skrællede og kogte, helt kolde (evt. en rest)
  • 100 g marcipan groft revet

Glasur

  • 150 g flormelis
  • 2-3 spsk. kakaopulver usødet
  • Lidt vand kogende
  • mandler smuttede

Sådan gør du 

  • Forvarm ovnen til 200 °C (ikke varmluft).
  • Pisk æg og sukker luftigt og skummende med en el-mikser.
  • Bland mel med bagepulver og vend det i sammen med mælk, mandelessens og oliemargarine.
  • Mos kartoflerne godt og vend dem i dejen sammen med marcipanen.
    Moste kartofler og revet marcipan vendes i dejen
  • Hæld dejen i en springform, ca. 28 cm. i diameter, beklædt med bagepapir.
  • Bag din mazarinkage i ca 18-20 minutter, tjek med en tandstikker at den er helt gennembagt. Klik her og sæt minutur med bagetid.
    færdigbagt mazarinkage med kartofler og marcipan
  • Lad mazarinkagen køle helt af.
  • Rør glasuren sammen og pynt kagen med glasur og smuttede mandler.
    glasur på verdens bedste mazarinkage

Næringsindhold

Verdens bedste mazarinkage
Mængde pr. portion
Kalorier
437
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
84
mg
28
%
Natrium
 
92
mg
4
%
Kalium
 
249
mg
7
%
Kulhydrater
 
83
g
28
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
57
g
63
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
148
IU
3
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
54
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte mazarinkage med kartofler og marcipan kan spises nu, men også sagtens holde sig nogle dage.

Du kan faktisk også fryse mazarinkagen ned.

Er du ikke så glad for glasur, kan kagen også spises uden.

Se flere opskrifter:

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Gulerodskage - verdens bedste fra New Orleans

Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums

« Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt
Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.