Bag verdens bedste mazarinkage. Her er den nemme opskrift på kagen, der bla. bages med marcipan og kartofler, og den smager himmelsk godt.
Mazarinkage er en populær og lækker kage, der selvfølgelig blandt andet bages med marcipan.
I denne udgave er der også kartofler, og det løfter altså kagen op i smag og konsistens, og pludselig har du verdens måske bedste mazarinkage.
Vidste du i øvrigt, at mazarin er opkaldt efter en franskmand? Nemlig Jules Mazarin, der levede fra 1602 til 1661, og han var blandt andet kardinal. Men også en af den tids største politikere.
I denne opskrift er der kage nok til mindst seks personer. God bagelyst.
Opskrift på mazarinkage
Ingredienser
- 3 æg
- 150 g rørsukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl sødmælk
- 2 spsk. oliemargarine
- 2 tsk. mandelessens eller efter smag
- 150 g kartofler skrællede og kogte, helt kolde (evt. en rest)
- 100 g marcipan groft revet
Glasur
- 150 g flormelis
- 2-3 spsk. kakaopulver usødet
- Lidt vand kogende
- mandler smuttede
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 °C (ikke varmluft).
- Pisk æg og sukker luftigt og skummende med en el-mikser.
- Bland mel med bagepulver og vend det i sammen med mælk, mandelessens og oliemargarine.
- Mos kartoflerne godt og vend dem i dejen sammen med marcipanen.
- Hæld dejen i en springform, ca. 28 cm. i diameter, beklædt med bagepapir.
- Bag din mazarinkage i ca 18-20 minutter, tjek med en tandstikker at den er helt gennembagt. Klik her og sæt minutur med bagetid.
- Lad mazarinkagen køle helt af.
- Rør glasuren sammen og pynt kagen med glasur og smuttede mandler.
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte mazarinkage med kartofler og marcipan kan spises nu, men også sagtens holde sig nogle dage.
Du kan faktisk også fryse mazarinkagen ned.
Er du ikke så glad for glasur, kan kagen også spises uden.
Se flere opskrifter:
Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
Kom med din kommentar