Sådan laver du verdens bedste kokostoppe med chokolade. En meget nem opskrift på lækre kokosmakroner, der kan laves med eller uden appelsin.
Kokostoppe er en lille, lækker og populær kage, hvor bunden dyppes i mørk chokolade.
Kagerne kaldes også for kokosmakroner, og du kan sagtens droppe chokoladen, hvis du synes det er for meget.
Se også: Lækre kokosmuffins med kakao
Kokostoppene er her lavet med revet appelsinskal, hvilket giver dem en super skøn smag. Det kan du dog også undlade, hvis du ønsker den mere rene smag af kokos.
Opskriften giver ca. 20 stk, hvilket selvfølgelig afhænger af hvor store du laver dem.
Opskrift på kokostoppe
Ingredienser
- 120 gram kokosmel
- 90 gram sukker
- 75 gram smør smeltet
- 1 æg
- 1 appelsin skal af 1 appelsin
- 100 gram chokolade smeltet
Sådan gør du
- Til kokostoppe starter du med, at riste kokosmel lidt i ovnen. Men PAS PÅ!!! det bliver hurtigt (for) brunt.
- Pisk smeltet smør og sukker godt sammen. Rør kokosmelet i og lad dejen afkøle i 5 minutter (IKKE mere) i køleskab.
- Tilsæt æg og reven appelsinskal. Hvis massen ser lidt for våd ud (så toppe ikke kan formes) så tilsæt lidt mere kokosmel, men kun lige til massen bliver tilpas.
- Form kokostoppe (jeg satte dem på med en dessertske og formede så toppene bagefter med fingrene) og sæt dem på bageplade.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme i 9-10 minutter
- Køl kokostoppene af på bagerist, og dyp dem så i smeltet chokolade.
Næringsindhold
Noter
Lad chokoladen stivne på dine kokostoppe, hvorefter de er klar til servering.
Du kan opbevare dem i en lufttæt beholder.
Se også: Bananmuffins med chokolade og kokos
Kom med din kommentar