• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

billede med jødekager
Lækre og sprøde jødekager med kanelsukker og mandler. Jødekagerne blandt de mest populære småkager til jul. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Jødekager - lækre småkager til jul

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 11. nov, 2022

Oversigt over indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på jødekager, der er klassiske og populære småkager til jul. Jødekagerne pyntes med kanelsukker og mandler.
  2. Opskrift på jødekager
  3. Jødekager
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Se flere julesmåkager
5 fra 2 brugere

Her får du den bedste opskrift på jødekager, der er klassiske og populære småkager til jul. Jødekagerne pyntes med kanelsukker og mandler.

Jødekager er nogle af de bedste småkager til jul, og så er de utrolig nemme at bage.

De populære småkager pyntes med kanelsukker og mandler, og de kan i øvrigt udstikkes i forskellige former. Som du kan se på billedet.

Navnet jødekager er en hyldest til de jødiske bagere, der fandt på at bage og sælge de lækre småkager tilbage i 1700-tallet, og dengang fik kagerne hurtigt navn efter bagerne.

Du får ca. 65 småkager ud af opskriften, men det afhænger selvfølgelig af hvor store eller små du laver dem.

Opskrift på jødekager

billede med jødekager

Jødekager

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 t
Antal: 65 stk.

Ingredienser

Dej

  • 300 g hvedemel
  • 225 g smør
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • 100 g sukker
  • 1 æggeblomme

Pynt

  • 1 æg sammenpiskes
  • kanelsukker
  • mandelsplitter
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Hvedemel og hjortetaksalt blandes, smørret hakkes i.
  • Sukker blandes i sammen med æggeblomme. Ælt det godt sammen.
  • Læg jødekagedejen i køleskab i mindst 2 timer.
  • Rul tyndt ud på et meldrysset bord og udstik i ønsket form.
  • Læg de pæne jødekager på bageplade, pensl med æg, drys med kanelsukker og tryk mandelsplitter ned i.
  • Bag jødekagerne ved 180 °C i ca. 8-10 minutter.

Næringsindhold

Jødekager
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
13
mg
4
%
Natrium
 
23
mg
1
%
Kalium
 
12
mg
0
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
94
IU
2
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte jødekager køles af på en rist, så de bliver sprøde.

Derefter kan de opbevares i kagedåse eller anden lufttæt beholder.

Se flere julesmåkager

  • billede med brunkager
    Brunkager - den bedste brunkagedej
  • billede med kokossmåkager med chokolade
    Lækre kokossmåkager med chokolade
  • billede med lagkagehusets pebernødder
    Opskrift på Lagkagehusets pebernødder
  • billede til vaniljekranse opskrift
    Sprøde vaniljekranse opskrift med sprøjtepose
« Bagte kartoffelskiver med rejesalat
Italiensk kalvegryde med aubergine »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

billede med millionbøf

Millionbøf - dansk kødsovs med kartoffelmos

billede med gullasch eller gullash

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

billede med citronkylling i fad med kartofler

Citronkylling i fad med kartofler

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.