Her får du den bedste opskrift på jødekager, der er klassiske og populære småkager til jul. Jødekagerne pyntes med kanelsukker og mandler.
Jødekager er nogle af de bedste småkager til jul, og så er de utrolig nemme at bage.
De populære småkager pyntes med kanelsukker og mandler, og de kan i øvrigt udstikkes i forskellige former. Som du kan se på billedet.
Navnet jødekager er en hyldest til de jødiske bagere, der fandt på at bage og sælge de lækre småkager tilbage i 1700-tallet, og dengang fik kagerne hurtigt navn efter bagerne.
Du får ca. 65 småkager ud af opskriften, men det afhænger selvfølgelig af hvor store eller små du laver dem.
Opskrift på jødekager
Ingredienser
Dej
- 300 g hvedemel
- 225 g smør
- ½ tsk. hjortetaksalt
- 100 g sukker
- 1 æggeblomme
Pynt
- 1 æg sammenpiskes
- kanelsukker
- mandelsplitter
Sådan gør du
- Hvedemel og hjortetaksalt blandes, smørret hakkes i.
- Sukker blandes i sammen med æggeblomme. Ælt det godt sammen.
- Læg jødekagedejen i køleskab i mindst 2 timer.
- Rul tyndt ud på et meldrysset bord og udstik i ønsket form.
- Læg de pæne jødekager på bageplade, pensl med æg, drys med kanelsukker og tryk mandelsplitter ned i.
- Bag jødekagerne ved 180 °C i ca. 8-10 minutter.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte jødekager køles af på en rist, så de bliver sprøde.
Derefter kan de opbevares i kagedåse eller anden lufttæt beholder.
Kom med din kommentar