Bag lækre og store Daim muffins med banan. Her får du den nemme opskrift på XL muffins, der bages med stykker af Daim og masser af banan.
Du bliver vild med disse Daim muffins, der smager himmelsk godt.
Daim er jo som bekendt en karamelbar, der er overtrukket med en skøn chokolade, og som grofthakket er Daim perfekt i en muffin.
Her er der også tilsæt banan, og så får du altså 10 store muffins ud af denne opskrift.
Bemærk, at du selvfølgelig også kan bage kagerne i almindelige muffinsforme, og de kan også laves en smule mindre. Her forkortes bagetiden så også lidt.
Opskrift på Daim muffins

Ingredienser
- 3 små bananer eller 2 store
- 1 lime saft af 1 lime
- 170 g Daim grofthakket
- 75 g smør smeltet og afkølet
- 350 g hvedemel
- 100 g rørsukker
- 1 tsk. salt
- 1½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
- 3½ dl kærnemælk
- 1 æg
- 20 stykker smørrebrødspapir
Sådan gør du
- Smelt smør og lad det afkøle.
- Mos bananer og bland med limesaft.
- Hak Daim groft.
- Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron, salt og korn fra vaniljestangen godt sammen i en skål.
- Lav en fordybning i blandingen og kom ægget og kærnemælken i hullet. Slå det sammen med en gaffel.
- Vend så det smeltede, afkølede smør i med en dejskraber, med så få tag som muligt og derefter Daim og bananer - også med få tag som muligt. Jo mindre du rører i muffinsdejen, jo mere luftige bliver de, så bland dejen med let hånd og undgå at røre mere end højst nødvendigt.
- Læg smørrebrødspapir ovenpå hinanden 2 og 2, så de former en stjerne.
- Pres papiret ned i muffins hullerne og smør dem med smeltet smør eller spray dem med lidt olie.
- Fordel dejen i dem og sæt dine Daim muffins i en forvarmet ovn ved 175 °C over- og undervarme (ikke varmluft), bag i ca. 30 minutter til de er gennembagte. Tjek dem med en tandstikker. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid på Daim muffins.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte Daim muffins køles lidt af i formen inden de løftes op.
De er gode lune, mens chokoladen (Daim) stadig er lidt smeltet.
Kom med din kommentar