Lav en lækker peachmelba brandepandekage, der smager af sommer. Bradeppandekagen er med fersken og hindbær, og den er rimelig nem at bage.
Peachmelba bradepandekage er en lækker kage, der virkelig smager af sol og sommer.
Kagen er blandt andet med fersken og hindbær, og den smager altså aldeles fremragende.
Peachmelba-kagen er nok til i hvert fald seks personer.
Opskrift på peachmelba bradepandekage
Ingredienser
- 4 æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 150 g sukker
- 125 g smør
- 1 citron fintrevet skal af 1 citron
- 500 g ferskner friske eller fra dåse
- 100 g hindbær friske
- Lidt flormelis til pynt
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 180 grader.
- Beklæd en lille bradepande/ovnfast fad eller springform med bagepapir.
- Tag to røreskåle frem og del de fire æg i blommer og hvider, hvider i den ene skål og blommer i den anden.
- Pisk æggehviderne helt stive med en el-mikser.
- Tag en tredje skål frem og bland mel, bagepulver og sukker sammen i den.
- Smelt smørret ved lav varme og pisk det i æggeblommerne sammen med fintrevet citronskal.
- Hæld æggeblomme-massen i skålen med de tørre ingredienser.
- Tilsæt ⅓ af de stiftpiskede æggehvider og rør med en ske til det bliver en jævn dej.
- Vend FORSIGTIGT resten af de stiftpiskede æggehvider, uden at slå luften ud af dem (de behøver ikke at være helt rørt ud).
- Hæld dejen i den valgte bageform.
- Skær ferskner i både og læg dem i et jævnt lag ovenpå dejen.
- Bag din peachmelba bradepandekage i 30-40 minutter til den er gyldenbrun. Bemærk, at bagetiden er vejledende, og det kan være kagen er færdigbagt lidt før.
Næringsindhold
Noter
Lad din peachmelba bradepandekage køle helt af i formen, inden der pyntes med hindbær og sigtes flormelis over.
Se flere lækre kageopskrifter
Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber
Kom med din kommentar