Sandkage med revet citronskal er en nem kage, der smager virkelig godt. Sandkagen røres med smør, og tilsættes skal fra en økologisk citron.
Hvis du leder efter en nem kage til kaffen, skal du prøve denne sandkage med reven citronskal.
Sandkagen er en af de klassiske kager, der er hurtig at røre sammen.
Opskriften giver en god sandkage.
Opskrift på sandkage

Ingredienser
- 250 g smør meget blødt
- 250 g sukker
- 4 æg
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 citron skal fra en reven citron, økologisk
Fremgangsmåde
- Blødgør først smør. En nem metode er, at give det kort tid i mikrobølgeovnen. Smørret skal være blødt, men det må ikke smelte.
- Kom det i en skål, og rør det sammen med sukker, så sukkeret er opløst.
- Rør derefter æggene i et ad gangen.
- Hvedemel blandes med vaniljesukker og bagepulver, og kommes i en sigte. Sigt det derefter gradvist i dejen mens du rører rundt.
- Til sidst kommer du skallen fra en økologisk citron i, og rører igen dejen godt igennem.
- Smør en form og kom sandkagedejen i. Brug en form på ca. 1,3 liter.
- Din sandkage bages nu i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, hvor den skal have cirka en time. Stik i den med en kødnål for at mærke om den er færdigbagt.
Næringsindhold
Noter
Den færdige sandkage køles af på en rist, så kagen ikke bliver fugtig i bunden.
Se flere lækre kageopskrifter:
Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage
Kom med din kommentar