Sandkage med revet citronskal er en nem kage, der smager virkelig godt. Sandkagen røres med smør, og tilsættes skal fra en økologisk citron.
Hvis du leder efter en nem kage til kaffen, skal du prøve denne sandkage med reven citronskal.
Sandkagen er en af de klassiske kager, der er hurtig at røre sammen.
Opskriften giver en god sandkage.
Opskrift på sandkage
Ingredienser
- 250 g smør meget blødt
- 250 g sukker
- 4 æg
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 citron skal fra en reven citron, økologisk
Sådan gør du
- Blødgør først smør. En nem metode er, at give det kort tid i mikrobølgeovnen. Smørret skal være blødt, men det må ikke smelte.
- Kom det i en skål, og rør det sammen med sukker, så sukkeret er opløst.
- Rør derefter æggene i et ad gangen.
- Hvedemel blandes med vaniljesukker og bagepulver, og kommes i en sigte. Sigt det derefter gradvist i dejen mens du rører rundt.
- Til sidst kommer du skallen fra en økologisk citron i, og rører igen dejen godt igennem.
- Smør en form og kom sandkagedejen i. Brug en form på ca. 1,3 liter.
- Din sandkage bages nu i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, hvor den skal have cirka en time. Stik i den med en kødnål for at mærke om den er færdigbagt.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration
Næringsindhold
Næringsindhold
Lækker sandkage
Mængde pr. portion
Kalorier
661
% Daglig værdi*
Fedt
37
g
57
%
Mættet fedt
22
g
138
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
199
mg
66
%
Natrium
493
mg
21
%
Kalium
96
mg
3
%
Kulhydrater
76
g
25
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
43
g
48
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
1208
IU
24
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Calcium
36
mg
4
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
Den færdige sandkage køles af på en rist, så kagen ikke bliver fugtig i bunden.
Se flere lækre kageopskrifter:
Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage
Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: