• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

billede med sandkage
Nem sandkage med reven citronskal, der bages en time ved 170 grader.Sandkagen røres sammen på en bund af smør, og tilsættes skal fra en økologisk citron. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Lækker sandkage med revet citronskal

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Sandkage med revet citronskal er en nem kage, der smager virkelig godt. Sandkagen røres med smør, og tilsættes skal fra en økologisk citron.
  2. Opskrift på sandkage
  3. Lækker sandkage
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Sandkage med revet citronskal er en nem kage, der smager virkelig godt. Sandkagen røres med smør, og tilsættes skal fra en økologisk citron.

Hvis du leder efter en nem kage til kaffen, skal du prøve denne sandkage med reven citronskal.

Sandkagen er en af de klassiske kager, der er hurtig at røre sammen.

Opskriften giver en god sandkage.

Opskrift på sandkage

billede med sandkage

Lækker sandkage

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 250 g smør meget blødt
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 citron skal fra en reven citron, økologisk

Sådan gør du 

  • Blødgør først smør. En nem metode er, at give det kort tid i mikrobølgeovnen. Smørret skal være blødt, men det må ikke smelte.
  • Kom det i en skål, og rør det sammen med sukker, så sukkeret er opløst.
  • Rør derefter æggene i et ad gangen.
  • Hvedemel blandes med vaniljesukker og bagepulver, og kommes i en sigte. Sigt det derefter gradvist i dejen mens du rører rundt.
  • Til sidst kommer du skallen fra en økologisk citron i, og rører igen dejen godt igennem.
  • Smør en form og kom sandkagedejen i. Brug en form på ca. 1,3 liter.
  • Din sandkage bages nu i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, hvor den skal have cirka en time. Stik i den med en kødnål for at mærke om den er færdigbagt.

Næringsindhold

Lækker sandkage
Mængde pr. portion
Kalorier
661
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
199
mg
66
%
Natrium
 
493
mg
21
%
Kalium
 
96
mg
3
%
Kulhydrater
 
76
g
25
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
43
g
48
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
1208
IU
24
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige sandkage køles af på en rist, så kagen ikke bliver fugtig i bunden.

Se flere lækre kageopskrifter:

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

Bananmuffins med chokolade og kokos

Lækker hindbærroulade på 20 minutter

« Lækker hindbærroulade på 20 minutter
Ciabatta - italiensk brød med store huller »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

billede med mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Mexicansk fad med oksekød og tortillachips

billede med skinkestang

Skinkestang - butterdej med skinke

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.