Her er en skøn opskrift på lækker rabarbercrumble med masser af syrlige rabarber, der passer perfekt til den mere søde crumblekage.
Rabarbercrumble er en fantastisk lækker kage, der laves af en sprød crumbledej, der går smukt i spænd med de syrlige rabarber.
Rabarberkagen er meget nem at lave, og denne udgave er med lidt havregryn, der gør crumblekagen endnu mere sprød. Du kan anvende både finvalsede og grovvalsede havregryn.
Opskriften giver kage til ca. 6 personer.
Opskrift på rabarbercrumble
Ingredienser
Rabarber
- 400 g rabarber
- 100 g sukker
Crumblekage
- 100 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100 g hvedemel
- 130 g smør i mindre tern, skal være koldt!
- 20 g kokosmel
- 100 g havregryn
Sådan gør du
- Rabarber klargøres og skær i skiver, der cirka er en centimeter i tykkelse. Vendes med sukker.
- I en anden skål laver du crumbledej til din rabarbercrumble ved, at vende sukker sammen med vaniljesukker, hvedemel, koldt smør i tern, kokosmel og havregryn. Smuldr smørret ud i dejen.
- Smør et ildfast fad eller tærteform, der har en diameter på ca. 22 cm.
- Halvdelen af crumbledejen fordeles i formen og trykket let til.
- Kom så rabarber i, og fordel dem jævnt, inden du drysser resten af crumbledejen over.
- Bag din rabarbercrumble ved 200 °C varmluft i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Noter
Lad den færdigbagte rabarbercrumble køle lidt af, hvorefter den serveres lun med lidt creme fraiche eller flødeskum.
Kom med din kommentar