• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager
billede med rabarbertærte
En lækker og hjemmelavet rabarbertærte, der er utrolig nem at bage. Foto: iStock.com.

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på rabarbertærte. En skøn opskrift på lækker tærte med friske rabarber, der er perfekt som en god dessert.
  2. Opskrift på rabarbertærte
  3. Rabarbertærte
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 1 bruger

Her får du den bedste opskrift på rabarbertærte. En skøn opskrift på lækker tærte med friske rabarber, der er perfekt som en god dessert.

Lav den lækre rabarbertærte som en skøn kage til kaffebordet - eller som den perfekte dessertkage.

Kagen er nem at bage, dejen er til at arbejde med, og kagen smager altså himmelsk godt.

Rabarber kan udskiftes med bær, herunder jordbær eller blåbær.

Opskriften er beregnet til seks personer.

Opskrift på rabarbertærte

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 6 personer

Ingredienser

Dej

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 100 g mandler hakkede
  • 60 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver

Fyld til rabarbertærte

  • 350 g rabarber i tynde skiver
  • 125 g sukker
  • 2 tsk. vaniliesukker

Sådan gør du 

  • Tænd ovnen på 225 °C alm. over- og undervarme.
  • Smør røres blødt og sukker drysses i. Piskes med elpisker, så det er luftigt.
  • Ægget tilsættes og mandlerne blandes i.
  • Hvedemel og bagepulver sigtes sammen og røres i til sidst.
  • Rabarberne lægges i et smurt tærtefad og en blanding af sukker og vaniljesukker drysses over.
  • Dejen kommes øverst.
  • Bag din rabarbertærte ved 225 grader i ca. 30 minutter. Klik og sæt et minutur med den rigtige bagetid her.

Næringsindhold

Rabarbertærte
Mængde pr. portion
Kalorier
471
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
72
mg
24
%
Natrium
 
193
mg
8
%
Kalium
 
317
mg
9
%
Kulhydrater
 
57
g
19
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
44
g
49
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
620
IU
12
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
106
mg
11
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte rabarbertærte køles lidt af.

Derefter serveres den med creme fraiche, flødeskum, vaniljeis eller evt. en vaniljecreme.

Se flere lækre opskrifter med rabarber:

Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

Mere inspiration

  • hvepsebo kage
    Hvepsebo kage med lækker kokostop
  • lagkagehusets blommekage
    Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • kakaokage med kokoslåg
    Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • hjemmebagte madeleine kager
    Madeleine - opskrift på franske småkager

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter
  • Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Pæresalat med tørrede tranebær og dressing
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Inspiration til aftensmad

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

billede med andesteg - langtidsstegt and

Andesteg - opskrift på langtidsstegt and

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.