Her er den bedste opskrift på orangesnegle. Det er lækre og nemme kagesnegle med fyld af appelsin, marcipan og en blød nougat. Yummi.
Så er der opskrift på himmelske orangesnegle, der smager så englene synger.
Det er nemme kagesnegle, som du laver med blandt andet marcipan, appelsin og en blød nougat.
Opskriften giver ca. 16 kagesnegle, men det afhænger naturligvis af hvor store du laver dem.
Opskrift på orangesnegle
Ingredienser
- 25 g gær
- 2½ dl sødmælk kold
- 2 spsk. olie smagsneutral, evt. solsikkeolie
- 1 spsk. rørsukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme
- 100 g sigtemel
- 280 g mel
Remonce
- 115 g smør blødt
- 100 g rørsukker
- 150 g marcipan
- 2 appelsiner fintrevet skal af 2 økologisk appelsiner
- 75 g nougat blød
Desuden
- 30 g chokolade hvid
Sådan gør du
- Pisk gæren ud i den kolde mælk.
- Rør olie, sukker, salt og kardemomme i, hæld det hele op i røremaskinens skål.
- Tilsæt sigtemel og lidt af hvedemelet, sæt maskinen i gang og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, afhængig af hvor meget dejen kan tage. Se note længere nede.
- Lad maskinen ælte dejen rigtig godt igennem i ca. 10 minutter eller ælt den i hånden, til dejen er smidig og glat.
- Smør en skål med smagsneutral olie og kom dejen over i, dæk skålen til og lad det hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
- Imens kommes alle ingredienserne til remoncen i en skål og piskes/røres sammen, til det bliver en ensartet masse.
- Når dejen er klar, tages den ud på et meldrysset bord og rulles ud til en aflang firkant.
- Smør remoncen på og rul dejen stramt sammen fra den lange ende, som en roulade.
- Skær dejen ud i tykke skiver, ca. 3½-4 cm pr stk. og sæt i en lille bradepande (ca. 25 x 20 cm).
- Bag dine orangesnegle i en 225 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca. 12-15 minutter, til de bliver gyldne og gennembagte.
- Lad orangesneglene køle lidt af.
- Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad og kom den på de afkølede orangesnegle.
Næringsindhold
Noter
De færdige orangesnegle smager bedste friskbagte og lune, men de kan sagtens lunes igen i dagene efter. Jeg vil tro at de sagtens kan fryses.
Mængden af mel varierer fra gang til gang, så stol aldrig helt på de mængder der er opgivet. Du bliver nødt til at prøve dig frem og se hvor meget netop din dej kan tage.
Tilsæt altid hvedemelet lidt efter lidt, så du ikke får for meget i.
Se flere lækre kageopskrifter:
Verdens bedste kanelsnegle med remonce
Kom med din kommentar