• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage
Brunsviger er en nationalkage på Fyn, og heldigvis er den snaskede brunsvigerkage nem at bage. Her med masser af lækker remonce. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Få den bedste opskrift på fynsk brunsviger, der er både snasket og lækker. En god og hjemmebagt brunsvigerkage med det hele.
  2. Opskrift på brunsviger
  3. Brunsviger med snask
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Få den bedste opskrift på fynsk brunsviger, der er både snasket og lækker. En god og hjemmebagt brunsvigerkage med det hele.

Brunsviger er en særdeles populær kage på Fyn, men faktisk nydes brunsvigerkagen fint i hele Danmark.

Kendetegn ved en god brunsviger er en blød bund, og på toppen selvfølgelig en snasket og lækker remonce.

Der findes forskellige varianter af brunsvigeren, der for nogle næsten er helligdom, men prøv lige denne. Du vil ikke blive skuffet.

Opskrift på brunsviger

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage

Brunsviger med snask

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 5 dl mælk lunken
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 10 g salt
  • 900 g hvedemel cirka mængde
  • 75 g smør blødt
  • Lidt smør smeltet smør til bradepanden

Remonce til brunsviger

  • 100 g marcipan
  • 250 g brun farin
  • 250 g smør blødt
  • ½ dl sirup
  • 25 g kanel
  • Lidt brun farin ekstra brun farin til at drysse med

Sådan gør du 

  • Smuldr gæren i en skål og hæld det lunkne mælk i, rør gæren ud i det.
  • Pisk æggene i og tilsæt sukker, salt og hvedemel.
  • Ælt det hele sammen, tilsæt til sidst smørret og ælt dejen, til den bliver glat og smidig. Hvis der bruges en røremaskinke, skal dejen æltes, til den slipper skålens kanter.
  • Dæk dejen til og lad den hvile i ½ time.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til ovnens bradepande. Så får du en god og stor brunsviger.
  • Pensl bradepanden med lidt smeltet smør og løft dejen over i den.
  • Lav fordybninger i dejen med fingrene, de skal være over det hele, så de kan opfange remoncen.

Remonce til brunsviger

  • Rør marcipan og brun farin sammen (jeg brugte en el-mikser), til der ikke er nogen klumper.
  • Rør det bløde smør i massen og tilsæt så sirup og kanel.
  • Smør remoncen ud over hele dejen med en kniv og drys tilsidst med lidt brun farin over remoncen.
  • Dæk din brunsviger til og lad den hæve et lunt sted, til den næsten når op til bradepandens kant, det tager ca. 1 time.
  • Bag din brunsviger ved 200 grader i 18-20 minutter. Du skal bruge alm. over- og undervarme - altså ikke varmluft.

Næringsindhold

Brunsviger med snask
Mængde pr. portion
Kalorier
830
% Daglig værdi*
Fedt
 
34
g
52
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
112
mg
37
%
Natrium
 
657
mg
29
%
Kalium
 
296
mg
8
%
Kulhydrater
 
120
g
40
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
43
g
48
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
987
IU
20
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
143
mg
14
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte brunsviger køles lidt af, hvorefter den kan skæres ud i passende firkanter.

Den rå brunsviger kan fryses, når den er smurt med remoncen og så hæve og bages efter optøning.

Den kan også stå med remoncen på i køleskab i et par dage og så sættes i ovnen når lækkersulten melder sig.

Se flere skønne kageopskrifter:

Brownie bagt i kop - lækker kageopskrift på 1 minut

Lækker lagkage med hindbær, makron og flødeskum

Opskrift på den bedste chokoladekage

« Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts
Ungarsk kartoffelsuppe med paprika »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

kylling med pikantost i fad

Kylling med pikantost og bacon (nem aftensmad i fad)

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

billede med luksus mørbradgryde

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.