Få den bedste opskrift på fynsk brunsviger, der er både snasket og lækker. En god og hjemmebagt brunsvigerkage med det hele.
Brunsviger er en særdeles populær kage på Fyn, men faktisk nydes brunsvigerkagen fint i hele Danmark.
Kendetegn ved en god brunsviger er en blød bund, og på toppen selvfølgelig en snasket og lækker remonce.
Der findes forskellige varianter af brunsvigeren, der for nogle næsten er helligdom, men prøv lige denne. Du vil ikke blive skuffet.
Opskrift på brunsviger
Ingredienser
- 5 dl mælk lunken
- 50 g gær
- 2 æg
- 100 g sukker
- 10 g salt
- 900 g hvedemel cirka mængde
- 75 g smør blødt
- Lidt smør smeltet smør til bradepanden
Remonce til brunsviger
- 100 g marcipan
- 250 g brun farin
- 250 g smør blødt
- ½ dl sirup
- 25 g kanel
- Lidt brun farin ekstra brun farin til at drysse med
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål og hæld det lunkne mælk i, rør gæren ud i det.
- Pisk æggene i og tilsæt sukker, salt og hvedemel.
- Ælt det hele sammen, tilsæt til sidst smørret og ælt dejen, til den bliver glat og smidig. Hvis der bruges en røremaskinke, skal dejen æltes, til den slipper skålens kanter.
- Dæk dejen til og lad den hvile i ½ time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til ovnens bradepande. Så får du en god og stor brunsviger.
- Pensl bradepanden med lidt smeltet smør og løft dejen over i den.
- Lav fordybninger i dejen med fingrene, de skal være over det hele, så de kan opfange remoncen.
Remonce til brunsviger
- Rør marcipan og brun farin sammen (jeg brugte en el-mikser), til der ikke er nogen klumper.
- Rør det bløde smør i massen og tilsæt så sirup og kanel.
- Smør remoncen ud over hele dejen med en kniv og drys tilsidst med lidt brun farin over remoncen.
- Dæk din brunsviger til og lad den hæve et lunt sted, til den næsten når op til bradepandens kant, det tager ca. 1 time.
- Bag din brunsviger ved 200 grader i 18-20 minutter. Du skal bruge alm. over- og undervarme - altså ikke varmluft.
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte brunsviger køles lidt af, hvorefter den kan skæres ud i passende firkanter.
Den rå brunsviger kan fryses, når den er smurt med remoncen og så hæve og bages efter optøning.
Den kan også stå med remoncen på i køleskab i et par dage og så sættes i ovnen når lækkersulten melder sig.
Se flere skønne kageopskrifter:
Brownie bagt i kop - lækker kageopskrift på 1 minut
Kom med din kommentar