Her får du en opskrift på lækker lagkage med hindbær og makron. En festlig lagkage, hvor hindbær blandes med knuste makroner i flødeskummet.
Lagkage med hindbær er en super dejlig lagkage, der også er rimelig nem at lave.
Her er den lagt sammen med en skøn blanding af hindbær, knuste makroner og flødeskum, og det er altså en lækker kombination.
Til lagkagen kan der anvendes frosne eller friske hindbær, og der er nok til otte personer i denne opskrift.
Opskrift på lagkage med flødeskum
Ingredienser
- 3 lagkagebunde hjemmelavede eller købte
- ½ liter piskefløde
- ½ pose makroner
- 1 pose hindbær fra frost, optøede
- flormelis
- vaniljesukker
- 1 lille Daim
- Lidt portvin
Sådan gør du
- Mos de optøede hindbær groft med en gaffel, bland dem med lidt flormelis og vaniljesukker, alt efter smag. Du kan selvfølgelig også bruge friske bær til lagkage med hindbær.
- Læg makroner ud på en tallerken og dryp med lidt portvin (portvinen kan udelades).
- Pisk fløden godt stift, da der jo er en del væde i hindbærrene.
- Vend hindbærrene i flødeskummet og knus makroner og vend også dem i.
- Læg en lagkagebund på en stor tallerken eller fad ,og dryp med portvin (igen, kan udelades).
- Læg et lag hindbær-makron skum, så igen en bund, dryp med lidt portvin osv.
- Slut af med hindbær-makronskum og glat det ud på siderne, så bundene er dækkede.
- Drys til sidst med hakket Daim. Din lagkage med hindbær må gerne stå og trække ½-1 time inden den skal spises.
Næringsindhold
Noter
Husk at lade din lagkage med hindbær stå og trække, og lagkagen kan med fordel laves nogle timer i forvejen.
Se flere lækre kager:
Drømmekage fra Brovst med lækker kokostopping
Opskrift på vandbakkelser der ikke falder sammen i ovnen
Opskrift på den bedste chokoladekage
Tip fra en bruger
I stedet for flødeskum, prøv da at piske æggehvider helt stive, tilsæt deri lidt sukker og lidt eddike, og bland det med hindbærrene. Hvis hindbærrene er for “våde” så tilsæt et par blade husblads, inden æggehviderne. Det er IKKE vammelt eller fed, men smager som en lækker hindbærframage.
mikala
Fantastisk opskrift, har brugt den i over 10 år og alle elsker den. TAK