• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
billede med hjemmelbagt drømmekage fra brovst
Den berømte drømmekage fra Brovst er blandt andet kendt for den lækre kokostopping, og denne opskrift er særlig lækker. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Opdateret: 21. apr 2024 · Udgivet: 19. maj 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den rigtige opskrift på drømmekage fra Brovst. Den populære kage med den himmelsk lækre kokostopping, som ikke kan få nok af.

Drømmekage fra Brovst er en af de meget populære kager, og det især den lækre kokostopping, der gør den så eftertragtet.

Med denne opskrift får du en virkelig let og luftig drømmekage, som lige er den kage, du drømmer om. Og så er den rimelig nem at lave.

Afhængig af kagesulten, så er der nok til 6-8 personer her.

Opskrift på drømmekage fra Brovst

billede med hjemmelbagt drømmekage fra brovst

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

5 fra 7 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Tid: 40 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

Drømmekage

  • 250 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 2 dl mælk jeg brugte skummetmælk
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker

Kokostopping

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 200 g brun farin
  • ½ dl mælk
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Kage

  • Æg og sukker piskes over kogende vandbad til det bliver en tyk masse.
  • Hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen og blandes forsigtigt med den piskede æggemasse.
  • Mælk og smør koges og blandes forsigtigt i dejen, der hældes op i en smurt og melet lille bradepande (eller med bagepapir i). Brug smør til en drømmekage fra Brovst.
  • Bag kagen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Kokostopping

  • Det hele smeltes sammen i en gryde. Når kagen er bagt, fordeles det ovenpå kagen til en rigtig drømmekage.
  • Den sættes atter i ovnen, nu ved 225 grader i ca. 5 minutter.
    kokostopping på drømmekage

Næringsindhold

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
617
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
133
mg
44
%
Natrium
 
629
mg
27
%
Kalium
 
150
mg
4
%
Kulhydrater
 
95
g
32
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
65
g
72
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
716
IU
14
%
Calcium
 
82
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte drømmekage køles lidt af, og vær opmærksom på, at især kokostoppingen er meget varm.

Drømmekagen stammer fra Nordjylland, nærmere bestemt fra Brovst, hvor den vandt en bagekonkurrence en del år tilbage. Deraf navnet.

Opfinderen af kagen kom dog fra byen Klokkerholm i Vendsyssel, men det var altså Brovst, der kom til at lægge navn til den nu berømte kage med kokostopping. Man kan altid diskutere om det er fair, men sådan er det.

Kvinden bag drømmekagen var dengang Jytte Andersen, der fik opskriften af sin mormor Marie Nielsen Højgaard, der boede på Østergaard i Klokkerholm, hvor kagen i familien var kendt som Østergaardkagen.

I dag er den altså kendt som drømmekagen fra Brovst, og den er en af de mest populære kageopskrifter herhjemme.

Se flere opskrifter:

Gulerodskage - verdens bedste fra New Orleans

Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums

Lækker banankage med chokolade

Hjemmebagt citronmåne

Brugerne mener om kagen:

Jeg har aldrig været ret vild med drømmekage, men ligesom din, er min kæreste vild med den! Og denne opskrift kan jeg faktisk også rigtig godt lide, den bliver lækker og luftig! Fik meget ros, da jeg bagte den til en fødselsdag.. 🙂 Så tusind tak for den opskrift! 🙂. VH Camilla

Se disse opskrifter:

  • Nøddebund med jordbær og flødeskum
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Orangesnegle med appelsin og nougat
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Småkager med lakrids og tranebær

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

billede med karrysovs

Karrysovs

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

billede med bærtærte

Bærtærte med frosne eller friske bær

billede med rosenkål og kogetid

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

billede med lagkagehusets pebernødder

Opskrift på Lagkagehusets pebernødder

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

billede med calzone pizza

Calzone pizza - lukket UFO pizza

billede med grissini

Grissini - opskrift på italienske brødstænger

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

billede med helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

billede med blomkålskarry

Blomkålskarry med gulerødder og spinat

Wok med skinke og mangochutney

Wok med skinke og mangochutney

billede til ølbraiserede svinekæber med polenta

Ølbraiserede svinekæber med polenta

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required