Her er den bedste opskrift på hjemmebagt citronmåne. En let og lækker udgave af den populære citronkage, som smager bedre end den købte.
Citronmåne er en af de mest solgte kager fra supermarkeder og tankstationer i Danmark, men faktisk kan du nemt bage en endnu bedre udgave af den populære citronkage derhjemme.
Denne opskrift giver dig nemlig en lækker kage med en frisk smag og en dejlig konsistens på grund af marcipanen.
Den kan virkelig anbefales, og så er citronmånen nem at bage. Der er nok til otte personer.
Opskrift på citronmåne
Ingredienser
- 125 g marcipan groftrevet
- 200 g smør blødt
- 180 g rørsukker eller. alm. sukker
- 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
- 1 citron saft af 1 citron
- citronskal af 2 økologiske citroner
- 5 æg mellemstørrelse
- 125 g hvedemel
- 80 g kartoffelmel
- 3 tsk. bagepulver
Glasur
- 80 g flormelis
- 1 citron saft af en citron
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft).
- Tag ringen af springformen, læg et stykke bagepapir på bunden, sæt ringen på igen og klip overskydende bagepapir af. Smør siderne på springformen med lidt smør og drys med lidt rørsukker. Fordel rørsukkeret langs hele kanten og hæld overskydende sukker ud.
- Riv marcipanen groft ned i en skål og tilsæt det bløde smør, vaniljekorn og sukker - brug en el-mikser til at piske det rigtig godt sammen - til det bliver tykt og luftigt.
- Riv skallerne fra de to citroner ned i og pres saften fra den ene. Pisk igen, til det er blandet sammen. Der skal masser af friskpresset citronsaft i en rigtig citronmåne.
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt efter hvert.
- Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen.
- Sigt det ned i dejen og vend det helt godt sammen med en dejskraber.
- Hæld dejen i springformen og bag den i 40-45 minutter. Tjek den efter ca. 30 minutter, hvis den er pænt gylden så læg et stykke stanniol over, så den ikke bliver for brun.
- Tjek med en tandstikker at din citronkage er gennembagt, tandstikkeren skal være ren når den trækkes ud af kagen.
- Imens kagen bager piskes flormelis og citronsaft sammen, smag den til, så den er som du kan lide den.
- Straks kagen er taget ud af ovnen, hældes glasuren over og fordeles, så den kan trænge ned i din citronmåne.
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte citronmåne kan serveres lun eller afkølet.
Ønskes en mere synlig glasur, kan den lækre citronkage overtrækkes med en citronglasur med lys konditorfarve når den er afkølet.
Se flere lækre kageopskrifter:
Opskrift på den bedste chokoladekage
Kom med din kommentar