• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Kager

citronmåne hjemmebagt
En lækker og hjemmebagt citronmåne, der smager bedre end den købte på tankstationen. En god kage med masser af citron. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmebagt citronmåne

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 13. april 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Her er den bedste opskrift på hjemmebagt citronmåne. En let og lækker udgave af den populære citronkage, som smager bedre end den købte.
  2. Opskrift på citronmåne
  3. Citronmåne
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Næringsindhold
  7. Noter

Her er den bedste opskrift på hjemmebagt citronmåne. En let og lækker udgave af den populære citronkage, som smager bedre end den købte.

Citronmåne er en af de mest solgte kager fra supermarkeder og tankstationer i Danmark, men faktisk kan du nemt bage en endnu bedre udgave af den populære citronkage derhjemme.

Denne opskrift giver dig nemlig en lækker kage med en frisk smag og en dejlig konsistens på grund af marcipanen.

Den kan virkelig anbefales, og så er citronmånen nem at bage. Der er nok til otte personer.

Opskrift på citronmåne

citronmåne hjemmebagt

Citronmåne

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 t
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 125 g marcipan groftrevet
  • 200 g smør blødt
  • 180 g rørsukker eller. alm. sukker
  • 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilje
  • 1 citron saft af 1 citron
  • citronskal af 2 økologiske citroner
  • 5 æg mellemstørrelse
  • 125 g hvedemel
  • 80 g kartoffelmel
  • 3 tsk. bagepulver

Glasur

  • 80 g flormelis
  • 1 citron saft af en citron

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft).
  • Tag ringen af springformen, læg et stykke bagepapir på bunden, sæt ringen på igen og klip overskydende bagepapir af. Smør siderne på springformen med lidt smør og drys med lidt rørsukker. Fordel rørsukkeret langs hele kanten og hæld overskydende sukker ud.
  • Riv marcipanen groft ned i en skål og tilsæt det bløde smør, vaniljekorn og sukker - brug en el-mikser til at piske det rigtig godt sammen - til det bliver tykt og luftigt.
  • Riv skallerne fra de to citroner ned i og pres saften fra den ene. Pisk igen, til det er blandet sammen. Der skal masser af friskpresset citronsaft i en rigtig citronmåne.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt efter hvert.
    tilsæt æg og pisk dem i en ad gangen
  • Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen.
  • Sigt det ned i dejen og vend det helt godt sammen med en dejskraber.
  • Hæld dejen i springformen og bag den i 40-45 minutter. Tjek den efter ca. 30 minutter, hvis den er pænt gylden så læg et stykke stanniol over, så den ikke bliver for brun.
    Kom dejen i springformen og sæt den i ovnen
  • Tjek med en tandstikker at din citronkage er gennembagt, tandstikkeren skal være ren når den trækkes ud af kagen.
    Når din citronmåne er færdig, kommes glasuren på med det samme, så den kan trække ned i kagen
  • Imens kagen bager piskes flormelis og citronsaft sammen, smag den til, så den er som du kan lide den.
  • Straks kagen er taget ud af ovnen, hældes glasuren over og fordeles, så den kan trænge ned i din citronmåne.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Næringsindhold

Næringsindhold
Citronmåne
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte citronmåne kan serveres lun eller afkølet.

Ønskes en mere synlig glasur, kan den lækre citronkage overtrækkes med en citronglasur med lys konditorfarve når den er afkølet.

Se flere lækre kageopskrifter:

Opskrift på den bedste chokoladekage

Drømmekage fra Brovst med lækker kokostopping

Nutella cookies - lækre kager med Nutella

« Tarteletter med høns i asparges
Forloren hare med lækker vildtsovs »

Flere opskrifter

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

billede med hjemmelavet koldskål

Koldskål - nem og simpel opskrift med kærnemælk

billede med pandestegt laks med citron- og flødesauce

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte burgerboller

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.