En dejlig opskrift på den bedste chokoladekage, der smager himmelsk godt. Chokoladekagen er nem at bage, og pyntes med en lækker glasur.
Chokoladekage er nok den mest populære kage i Danmark, og med denne opskrift får du en super lækker kage. Nok den bedste.
Det er en både nem og svampet chokoladekage, der smager så englene synger, og du kan pynte den med den lækre chokoladeglasur.
Eller blot give den en klassisk glasur og måske drysse lidt kokos på. Som du kan se på billedet.
Selvom der er lidt kaffe i kagen, så skal du altså ikke være bange for, at chokoladekagen smager af kaffe. For det gør den absolut ikke.
Opskrift på chokoladekage
Ingredienser
Dej til chokoladekage
- 150 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 225 g rørsukker eller alm. sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 3 spsk. kakao usødet
- 150 g smør smeltet og lidt afkølet
- 3 æg
- 1 dl kaffe stærk og lun
Glasur
- 50 g hvid chokolade
- 2 spsk. fløde
- 1 spsk. chokoladelikør
Sådan gør du
Chokoladekage
- Tænd din ovn på 175 °C - ikke varmluft, men almindelig over- og undervarme.
- Slå æggene ud i en skål - stor nok til at rumme al dejen - og pisk dem let sammen.
- Sigt alle de tørre ingredienser i en anden skal, rør dem sammen.
- Kom de tørre ingredienser ned til de våde og vend det sammen til det netop er blandet, rør ikke længere end nødvendigt.
- Tilsæt det smeltede smør og vend det i chokoladekagedejen.
- Tilsæt derefter kaffen, som også vendes i dejen.
- Smør en form og drys med rasp. Hæld dejen ned i og sæt i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 30-40 minutter. Tjek med en tandstikker at din chokoladekage er gennembagt. Ovne varmer ikke ens, så bagetiden kan variere.
- Tag kagen ud og lad den køle af.
Glasur
- Kom alle ingredienserne i en gryde og smelt det sammen ved lav varme, lad det afkøle. Smør det på den afkølede chokoladekage.
Næringsindhold
Noter
Den afkølede chokoladekage kan også blot pyntes med en almindelig hvid glasur af flormelis og lidt vand, og derefter drysses med kokos.
Bemærk, at chokoladelikør kan erstattes med Bailey eller Kahlua.
Fakta om kakao
Kakao er en vigtig ingrediens i mange søde fødevarer, især chokolade.
Det er et stof, der udvindes fra frøene på kakaobærtræet, en plante, der oprindeligt vokser i Sydamerika.
Kakao indeholder kakaomasse, fedt, pulveriseret pulver, stivelse og smagstoffer. Det anvendes til at fremstille chokolade og andre søde produkter, såsom kakao, kakaois og kakaosmåkager. Og altså chokoladekage, der selvfølgelig også kan bages med chokolade.
Kakao er også en kilde til flavonoider, der er kendt for deres potentielle sundhedsmæssige fordele, såsom reduktion af oxidative stress og hjertesygdomme.
Se flere opskrifter:
Lækker banankage med chokolade
Donna Sørensen
Den beste chokoladekage.
Newyorker By Heart
Tusind tak, Donna - og det er nemlig en rigtig god chokoladekage.
Alt det bedste
Holger