• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Kager

banankage med chokolade
En lækker og hjemmebagt chokoladekage med moste bananer, masser af chokolade og valnødder. Kagen er nem at bage, også for børn. Foto: iStock.com.

Lækker banankage med chokolade

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her er en lækker opskrift på banankage med chokolade. Den klassiske kage med moste bananer, valnødder og chokolade. Nem at bage.
  2. Opskrift på banankage med chokolade
  3. Banankage med chokolade
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Fakta om bananer
5 fra 2 brugere

Her er en lækker opskrift på banankage med chokolade. Den klassiske kage med moste bananer, valnødder og chokolade. Nem at bage.

Banankage med chokolade er en af de mest populære kager, og banakagen er heldigvis nem at bage.

Denne opskrift er særlig lækker, og indeholder blandt andet moste bananer, chokolade og valnødder. Men også en smule limesaft, for at kagen ikke bliver for sød.

Der er banankage nok til 8 personer her - selvfølgelig afhængig af hvor kagesultne I er.

Opskrift på banankage med chokolade

banankage med chokolade

Banankage med chokolade

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 175 g rørsukker eller alm. sukker
  • 4 æg
  • 150 g smør smeltet og let afkølet
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g valnødder kerner, hakket
  • 100 g mørk chokolade hakket
  • 3 store bananer moste
  • 1 lime saften

Pynt på banankage

  • 50 g hvid chokolade
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du 

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk rørsukker og æg sammen med en el-mikser, til det er hvidt og skummende.
  • Lad det smeltede smør køle lidt af.
  • Bland hvedemel med bagepulver og vaniljesukker, rør det i sammen med det smeltede, afkølede smør. Tilsæt hakkede valnødder, chokolade og de moste bananer blandet med limesaft.
  • Beklæd en lille bradepande på ca. 20 x 30 centimeter med bagepapir og hæld dejen i.
  • Bag di banankage med chokolade midt i ovnen i ca. 45 minutter, tjek med en tandstikker om den er gennembagt. Lad den køle af i formen.
  • Smelt de 2 slags chokolade hver for sig. Bred først den mørke chokolade ud over banankagen. Kom derefter den hvide chokolade på i klatter, og lav mønster med en tandstikker ved at trække den igennem klatterne.

Næringsindhold

Banankage med chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
676
% Daglig værdi*
Fedt
 
38
g
58
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
125
mg
42
%
Natrium
 
435
mg
19
%
Kalium
 
475
mg
14
%
Kulhydrater
 
78
g
26
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
43
g
48
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
641
IU
13
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
67
mg
7
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige banankage med chokolade køles helt af inden udskæring, så chokoladen på toppen af kagen kan nå at størkne.

Fakta om bananer

Her er nogle fakta om bananer:

  1. Bananer er en af de mest populære frugter i verden og er en almindelig del af mange menneskers kost.
  2. De er en god kilde til kulhydrater, kostfibre, vitaminer og mineraler, herunder C-vitamin, B6 og magnesium.
  3. Bananer vokser på en stedsegrøn plante, der oprindeligt stammer fra Sydøstasien.
  4. Bananer modnes efterhånden efter at de er plukket, og skal opbevares ved stuetemperatur, indtil de er modne.
  5. Bananer kan spises friske eller tilsættes til smoothies, grød, muffins og andre retter.
  6. Deres bløde tekstur og søde smag gør dem populære blandt børn og voksne.
  7. Bananer er ofte brugt som en økologisk alternativ til plastikemballage, da de er biologisk nedbrydelige og kan bruges til at opbevare andre fødevarer.
  8. Bananplantager spiller en væsentlig rolle i økonomierne i mange udviklingslande, og er en af de mest afhængige fødevarer for millioner af mennesker.

Se flere opskrifter:

Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

Kommentarer fra brugerne:

Dejlig kage og man kan sagtens droppe glasuren, da det ellers godt kan blive for sødt, så det gjorde jeg. VH Michala.

« Hjemmebagte burgerboller
Opskrift på Lagkagehusets kanelstang »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.