Her får du en skudsikker opskrift på vandbakkelser, der ikke falder sammen i din ovn. Vandbakkelserne kan fyldes med creme eller flødeskum.
Vandbakkelser har ry for at være svære at lave, men følg denne opskrift og så opnår du altid en perfekt vandbakkelse, der ikke falder sammen i ovnen.
Hemmeligheden er blandt andet, at du ikke må åbne lågen til din ovn i de første 25 minutter af bagetiden, for så risikerer du, at vandbakkelserne klasker sammen i ovnen. Og det er træls. De kan ikke reddes.
Men vandbakkelser - eller choux - er ellers nemme at lave, og de færdige kager kan køles af og derefter fyldes med flødeskum eller creme.
Opskrift på vandbakkelser

Ingredienser
- 2 dl vand
- 100 g smør eller margarine
- 100 g hvedemel
- 4 æg
Fremgangsmåde
- Bring vand i kog sammen med smør eller margarine.
- Tilsæt hvedemel på en gang og pisk kraftigt, til dejen er bagt sammen.
- Tag den fra varmen og afkøl den lidt.
- Pisk æggene let sammen og tilsæt dem lidt ad gangen - pisk grundigt mellem hver gang og pas på at dejen ikke bliver for tynd. Du skal bruge ca. 4 æg, men måske lidt mindre, hvilket afhænger af æggenes størrelse.
- Sæt vandbakkelsesdejen på en bageplade med to skeer - eller sprøjtet ud af en sprøjtepose med en tylle (det giver et pænere resultat).
- Bag dine vandbakkelser i 30-35 minutter ved 200 °C grader og her er det MEGET vigtigt at ovnen IKKE åbnes i de første 25 minutter - ellers falder de sammen!!! Og det ønsker du ikke. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid til opskriften.
- Når tiden er gået, så tag en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Hvis den gør det, så giv dem et par minutter mere.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte vandbakkelser tages ud af ovnen og køler af.
Derefter kan de fyldes med enten en god kagecreme eller flødeskum.
Sigt evt. også lidt flormelis over, og så har du altså de lækreste kager.
Mette Josvassen
Vil det vandbakkelser skal være i ovnen i alt ca. 1 time?
Mvh Mette
Newyorker By Heart
Hej Mette
Nej, blot ca. 30-35 minutter. En time er den samlede arbejdstid 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger