Se hvordan du bager de lækre Madeleine kager, der er småkager fra Frankrig. Madeleines bages i en særlig form med udtryk som en musling.
Madeleine kager stammer fra Frankrig, og de smager himmelsk godt.
Kagerne bages i en særlig form, der minder lidt om en muslingeskal. De findes både som stålforme og silikoneforme.
Se også: Lækre kokossmåkager med chokolade
Hvis det er første gang silikoneformene bruges skal de pensles med smør, men efterfølgende er det ikke nødvendigt.
Bruges der Madeleine forme i andre materialer, kan det være nødvendigt at pensle med smør og drysse med lidt mel hver gang.
De specielle Madeleines forme fyldes kun totredjedele op med dej, da småkagerne hæver under bagningen i ovnen.
Du får ca. 30 stk. af denne opskrift.
Opskrift på Madeleine kager

Ingredienser
- 125 gram hvedemel
- 1 teske bagepulver
- 4 æg
- 125 gram sukker
- 1 vaniljestang kornene fra stangen
- 1 citron revet citronskal, fintrevet
- 125 gram smør smeltet
Fremgangsmåde
- Til Madeleine kager starter du med, at smelte smørret.
- Hvedemel og bagepulver blandes og sigtes sammen i en skål.
- I en anden skål kommes æg, sukker og vaniljekorn - det piskes sammen med en el-pisker til det er hvidt og skummende. Tilsæt det fintrevne citronskal og fold forsigtigt melet i ad flere gange. Til sidst vendes smørret forsigtigt i.
- Skålen dækkes til og sættes i køleskab i ca. 20 minutter, til den bliver mere fast i det.
- Forvarm ovnen til 230 grader over- og undervarme.
- Fyld dejen i Madeleine formene til de er ⅔ fyldte.
- Sæt dine Madeleines i ovnen og bag i 5 minutter. Skru ned til 200 grader over- og undervarme og bag i yderligere 5-7 minutter, til de gyldne.
Næringsindhold
Tips
Lad de bagte Madeleine kager afkøle et par minutter i formene, vend dem ud og lad dem køle af på en rist.
Drys dem med lidt sigtet flormelis inden de serveres.
Se også: Du vil knuselske disse Twix cookies
Kom med din kommentar