Til Madeleine kager starter du med, at smelte smørret.
Hvedemel og bagepulver blandes og sigtes sammen i en skål.
I en anden skål kommes æg, sukker og vaniljekorn - det piskes sammen med en el-pisker til det er hvidt og skummende. Tilsæt det fintrevne citronskal og fold forsigtigt melet i ad flere gange. Til sidst vendes smørret forsigtigt i.
Skålen dækkes til og sættes i køleskab i ca. 20 minutter, til den bliver mere fast i det.
Forvarm ovnen til 230 grader over- og undervarme.
Fyld dejen i Madeleine formene til de er ⅔ fyldte.
Sæt dine Madeleines i ovnen og bag i 5 minutter. Skru ned til 200 grader over- og undervarme og bag i yderligere 5-7 minutter, til de gyldne.
Næringsindhold
Madeleine - opskrift på franske småkager
Mængde pr. portion
Kalorier
71
% Daglig værdi*
Fedt
4
g
6
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
0.3
g
Enkelumættet fedt
1
g
Kolesterol
31
mg
10
%
Natrium
72
mg
3
%
Kalium
14
mg
0
%
Kulhydrater
8
g
3
%
Kostfibre
0.2
g
1
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
137
IU
3
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
6
mg
1
%
Jern
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.