Her er den bedste opskrift på gammeldags makronsnitter med marcipan. Du kan her meget nemt lave en hele brandepande snitter med makronfyld.
Sådan bager du de lækreste makronsnitter med marcipan, og hvem elsker ikke sådan en nybagt og gammeldags makronsnitte.
Den gode nyhed er, at du her får en hel bradepande snitter med makroner, som du kan skære ud i ønsket størrelse. Som udgangspunkt er der til i hvert fald 25 makronsnitter.
Bemærk, at jordbærmarmelade kan udskiftes med en hindbærmarmelade eller din egen yndlingsmarmelade.
Opskrift på makronsnitter
Ingredienser
- 450 g hvedemel
- 250 g smør koldt, skåret i tern
- 2 tsk. bagepulver
- 225 g rørsukker eller alm. sukker
- 4 æggeblommer
Fyld til makronsnitter
- 2 dl jordbærmarmelade eller hindbærmarmelade
- 125 g mørk chokolade hakket
Marcipanmasse
- 4 æggehvider
- 300 g flormelis
- 250 g marcipan groftrevet
- ½1 tsk. mandelessens
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 175 °C (ikke varmluft).
- Beklæd en stor bradepande (den der hører til ovnen) med bagepapir.
- Kom hvedemel, sukker og bagepulver i en foodprocessor og tilsæt det kolde smør. Kør til smørret er findelt i melet.
- Tilsæt æggeblommerne og kør til det bliver en grynet masse, den behøver på ingen måde at være en sammenhængende dej.
- Du kan også gør dette med håndkraft, bare kom mel, sukker og bagepulver i en skål. Smuldr smørret i og tilsæt æggeblommerne. Arbejd det sammen, til du får den grynede masse.
- Hæld den grynede masse i bradepande, fordel det så der er et lige tyk lag over det hele og pres det godt sammen.
- Sæt i ovnen og forbag i 15 minutter. Tag ud og lad det bunde køle lidt af.
- Pisk imens æggehvider, marcipan, mandelessens og flormelis sammen med en el-mikser, til du har en tyk masse.
- Når den forbagte bund er kølet noget af, fordeles syltetøjet på dejen og derefter drysses med chokolade.
- Fordel marcipanmassen i klatter ovenpå - det skal være i klatter - for ellers er det umulig at fordele.
- Sæt i ovnen igen, skru op til 200 grader (ikke varmluft) og bag i 15-20 minutter, til den er gylden. Klik her og start det smarte minutur med indstillet bagetid.
Næringsindhold
Noter
Tag de færdigbagte makronsnitter ud af ovnen, og lad det dem køle helt af, inden de skæres i tern og serveres.
Hvor stor en gammeldags makronsnitte med marcipan er, bestemmer du heldigvis selv.
Kom med din kommentar