Bag de bedste hindbærsnitter med denne opskrift. Hjemmebagte mørdejssnitter med hindbærmarmelade, og med glasur og krymmel på toppen.
Mormors hindbærsnitter er de helt klassiske, hvor bagt mørdej lægges sammen med en lækker hindbærmarmelade.
Derefter pyntes de med glasur og krymmel - præcist som mormor lavede dem.
Hindbærsnitter kaldes også for genfersnitter, og du får 12 ud af denne opskrift.
Opskrift på hindbærsnitter
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 125 g smør skal være koldt
- 100 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. vand
- 150 g hindbærmarmelade
- 150 g flormelis + lidt vand
- 2 spsk. krymmel farvet
Sådan gør du
- Kom hvedemel og bagepulver i en skål, og bland det sammen.
- Skær det kolde smør i mindre tern, og kom det ved.
- Tilsæt ogå vaniljesukker og sukker, og ælt nu hurtigt dejen sammen med fingrene. Ikke længere tid end nødvendigt.
- Kom en smule vand ved, og fortsæt indtil dejen er samlet.
- Læg dejen på et meldrysset bord, og del den i to stykker.
- Rul hvert stykke ud til en aflang stang på cirka 10 gange 30 centimeter. De store stykker skal være lige store, da de jo skal lægges ovenpå hinanden.
- Bag stængerne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 12 minutter.
- Lad mørdejsstængerne køle af.
- Smør den ene halvdel med hindbærmarmelade, og læg den anden ovenpå.
- Rør flormelis sammen med lidt vand, men det skal altså være en tyk glasur. Smør glasur ud på stangen, og drys med krymmel.
- Med en skarp kniv deler du nu stangen i mindre stykker - deraf navnet hindbærsnitter.
Næringsindhold
Noter
Mormors hindbærsnitter serveres med en god kop kaffe.
Du kan gemme hindbærsnitterne i en lufttæt beholder, som du stiller på køkkenbordet eller i et skab. Ikke i køleskabet, da du så skal varme kagerne igen.
Se flere opskrifter:
Bananmuffins med chokolade og kokos
Lækker hindbærroulade på 20 minutter
Kom med din kommentar