Her er verdens bedste opskrift på rabarberkage. En virkelig god opskrift på kage med rabarber, der er behagelig svampet og lækker.
Rabarberkage er en fantastisk lækker kage, og med denne opskrift får du måske verdens bedste kage med rabarber.
Tricket her er blandt andet, at du lige steger rabarberne af sammen med lidt sukker og kanel, og det giver altså en dejlig smag til kagen.
Desuden anvendes der kærnemælk, så her venter en kage, hvor tænderne løber i vand. God bagelyst.
Opskrift på rabarberkage

Ingredienser
Rabarber
- 250 g rabarber
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. kanel
Dej til rabarberkage
- 100 g smør skal være blødt
- 200 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl. kærnemælk
Desuden
- 1 spsk sukker drysses over din rabarberkage
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 °C varmluft.
- Rabarber rengøres, og bundstykke samt top skæres fra. Skær stænglerne i tynde skiver, som du steger på en varm pande sammen med sukker og kanel. Steges 1-2 minutter og stilles til side.
- Blødt smør kommes i en skål sammen med sukker og vaniljesukker og piskes godt sammen.
- Derefter piskes æggene i, men et ad gangen, så dejen bliver luftig.
- I en anden skål vendes hvedemel sammen med bagepulver, og det vendes derefter i dejen. Brug en dejskraber, og gør det forsigtighed.
- Til sidst vendes kærnemælk forsigtigt i dejen.
- En lille bradepande på 18x24 cm. beklædes med bagepapir og dejen fordeles i bradepanden. Du kan også anvende en springform.
- Det stegte rabarberstykker lægges på og trykkes let ned i dejen. Drys en spiseskefuld sukker over din rabarberkage.
- Verdens bedste kage med rabarber bages i 30 minutter ved 180 grader varmluft. Klik her og sæt minutur med bagetid.
Næringsindhold
Noter
Lad den færdigbagte rabarberkage køle helt af inden servering.
Og nyd så verdens bedste kage med rabarber sammen med lidt creme fraiche eller flødeskum.
Se flere lækre kageopskrifter:
Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan
Kom med din kommentar