Her får du den bedste opskrift kakaokage med kokoslåg. En lækker kage med kakao og et lag kokos på toppen, der bages i en stor bradepande.
Kakaokage med kokoslåg er en virkelig lækker kage, der samtidig er nem at bage. Opskriften er også meget børnevenlig, så ungerne kan sagtens selv kaste sig over bagningen her.
Du får en stor og luftig kage med kakao, der bages i en stor bradepande på ca. 40 gange 30 centimeter.
Se også: Verdens bedste chokoladekage opskrift
Det betyder rigeligt med kage til i hvert fald 16 personer, som næringsindholdet er beregnet ud fra. Men der er sikkert også nok til flere, så tag bare kakaokagen med til kollegerne på jobbet - eller hvem du ellers vil overraske med en hjemmebagt kage.
Opskrift på kakaokage

Ingredienser
Kakaokage
- 6 æg
- 500 gram brun farin
- 2 deciliter margarine eller smør, flydende
- 5 deciliter hvedemel
- 4 teske bagepulver
- 0,5 deciliter kakao
- 2 teske vaniljesukker
Kokoslåg
- 400 gram kokosmel
- 180 gram smør
- 3 deciliter sukker
- 4 æg
Fremgangsmåde
- Til kakaokage med kokoslåg starter du med, at piske æg og brun farin til det er luftigt.
- Bland de tørre ingredienser og vend dem ned i massen, sammen med flydende margarine eller smør.
- Bred massen ud i en bradepande på ca. 30 x 40 centimeter, som du forinden har drysset med sukker.
- Bag kakaokagen nederst i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i ca. 20 minutter.
- Kokoslåg: Bland alle ingredienser til kokosmassen i en gryde og kog op under omrøring. Der skulle gerne opnåes en cremet masse.
- Smør massen ud over chokoladebunden og bag kakaokagen i yderligere 10 minutter.
Næringsindhold
Tips
Lad den bagte kakaokage med kokoslåg køle af.
Derefter kan den skæres ud i passende firkanter, og stykkerne kan evt. pyntes med lidt sigtet flormelis.
Fryseegnet: Kakaokagen kan sagtens fryses ned.
Kom med din kommentar