Her får du en lækker opskrift på småkager med lakrids og tranebær. Skønne kager, der minder om små cookies, og de smager himmelsk godt.
Disse småkager med lakrids og tranebær er nogle af de absolut bedste kager, og de får de varmeste anbefalinger.
Med andre ord: Se at komme i gang med bagningen, for disse kager skal du altså prøve.
Samtidig er småkagerne meget nemme at bage, og hvis du er glad for lakrids, ja så gør tingene her op i en højere enhed.
Du får ca. 35 småkager ud af denne opskrift.
Opskrift på småkager med lakrids

Ingredienser
- 250 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 30 g lakridspulver
- 60 g tranebær tørrede
- 180 g smør koldt, skåret i små tern
- 225 g rørsukker eller alm. sukker
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt lakridspulver, tørrede tranebær og smør.
- Findel smørret i blandingen med fingrene, indtil smørret ikke kan mærkes mere. Tilsæt rørsukker og æg og saml forsigtigt og hurtigt dejen med hænderne - ælt den endelig ikke.
- Del dejen i to og tril hver del til en pølse med en diameter på størrelse med en 20 krone.
- Pak dejrullerne ind i bagepapir og stil dem i køleskab eller i fryseren, til de er hårde - eller i hvert fald kolde.
- Skær dejrullerne i 1 cm. tykke skiver og form dem evt. lidt mere runde, inden de sættes på bageplader med bagepapir.
- Sæt dine småkager med lidt afstand til hinanden, de flyder nemlig lidt ud.
- Bag dine småkager med lakrids ved 180 grader varmluft i ca. 8 minutter.
- Tag dem ud og lad småkagerne køle lidt af på bagepladen, inden de flyttes over på bagerist, hvor de afkøles helt.
Næringsindhold
Noter
Småkager med lakrids og tranebær opbevares i en lufttæt beholder.
Men kagerne smager himmelsk godt, så de holder nok ikke så længe.
Se flere lækre kageopskrifter:
Du vil knuselske disse Twix cookies
Nutella cookies - lækre kager med Nutella
Brugerne har prøvet opskriften:
Bagte dem idag. Havde dog ikke lakridspulver (bor i Norge), så jeg brugte lakrids-sirup (hj.lavet) 15 gram og gik ned 10 gram på smøret. Supernice! VH Sarah.
Jeg har bagt kagerne, og de er meget lækre. Jeg undrede mig lidt over, at der skulle tranebær i. Det forstår jeg så nu! MVH Lis.
Læææækre….. Det må jeg sige 🙂 Jeg brugte øko tørrede figner, havde ikke lige tranebær. Det smager også godt 🙂 Tak for dine lækre tips til madlavning, bagning osv. VH Svanholm.
Det sidste års tid har jeg bagt disse kager, som jeg ved et tilfælde fandt på din blog. Det er bare de bedste småkager der findes, supernemme at lave. Det sjove er, at de faktisk smager aller bedst når de er kølet af. Kæmpe knus fra Susan.
Kom med din kommentar