• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner
et billede med gammeldags æblekage
Gammeldags æblekage er en populær dessert, som du laver med æbler, flødeskum og makroner. En klassiker, der aldrig går af mode. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 15. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på gammeldags æblekage. En populær dessert, som du laver med æbler, makroner og flødeskum. Meget nem at lave.

Gammeldags æblekage er en både skøn og nem dessert, der smager af dansk sommer.

Her koges æbler møre, hvorefter de lægges sammen med makroner og pyntes med lidt flødeskum. Ganske simpelt, men det smager himmelsk godt.

Opskriften på den klassiske æblekage dessert fra mormors tid er beregnet til fire personer.

Opskrift på gammeldags æblekage

et billede med gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 6 æbler evt. Jonagold eller andre aromatiske æbler, skrællet, kernehus fjernet og skåret i både
  • Lidt vand
  • 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilie
  • 1 citron saft af ½ citron
  • Lidt rørsukker eller alm. sukker, mængde efter smag

Desuden:

  • rasp hjemmelavet, købt eller knust makroner
  • 2 dl fløde pisket til blødt skum
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom æblerne i en gryde sammen med ganske lidt vand, citronsaft, vaniljekorn + stang og rørsukker (start med lidt, der kan altid kommes mere i hvis det er for syrligt).
  • Det hele bringes i kog, skru ned for varmen og kog videre i ca. 10 minutter, smag den til med sukker.
  • Hvis æblerne ikke er kogt helt ud - og hvis der ønskes en mos og ingen grove stykke i - kan æblestykkerne moses med en gaffel eller gennem en sigte.
  • Køl det helt af inden du samler din gammeldags æblekage.
  • Læg æblemosen skiftevis med rasp, start og slut med æblemosen.
  • Pisk fløden til blødt skum og kom ovenpå, lige inden servering.

Næringsindhold

Gammeldags æblekage
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Det bedste er, at lægge din gammeldags æblekage sammen i god tid inden den skal spises og så stille den på køl.

Men fløden kommes selvfølgelig først på lige inden servering. Hvis det skal være helt rigtigt, pyntes den med klatter af ribsgelé.

Se flere lækre desserter:

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Gammeldags pandekager med nem pandekagedej

Se disse opskrifter:

  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder
  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

ovnbagte rodfrugter

Nemme ovnbagte rodfrugter

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

billede med indbagte tigerrejer

Indbagte tigerrejer i butterdej

billede til hjemmelavede melboller

Hjemmelavede melboller til suppe

billede til opskrifter med hakket svinekød

Opskrifter med hakket svinekød og fars

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

butterdejssnegle med oliventapenade

Butterdejssnegle med oliventapenade

billede med brunkager

Brunkager - den bedste brunkagedej

mormorsalat mormordressing

Mormorsalat med ægte mormordressing

billede til frikadunser i karrysovs

Frikadunser i karrysovs med perlespelt

Nutella cookies

Nutella cookies - lækre kager med Nutella

billede til blomkålssuppe med ristet blomkål

Blomkålssuppe med ristet blomkål

billede til ølbraiserede svinekæber med polenta

Ølbraiserede svinekæber med polenta

hvidkålsgratin med hakket oksekød

Hvidkålsgratin med hakket oksekød

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required