Få den bedste opskrift på panna cotta med hindbær. Den italienske dessert er super nem at lave, og alligevel en festlig og lækker dessert.
Panna cotta er en populær dessert fra Italien, der er elsket kloden rundt.
Det er en kogt fløde, der stivnes med lidt husblas, og derefter serveres med eks. en kold hindbærsirup.
Der er to måder at servere en panna cotta på. Du kan enten lave den direkte i de glas, som du gerne vil servere den i. Det er det nemmeste.
Eller hæld fløden i ramekiner, hvor panna cottaen så vendes ud når den er stivnet. Den sidste model giver den fordel, at du får de smukke og velsmagende vaniljekorn øverst i anretningen, da de jo samler sig i bunden - og dermed i toppen når panna cottaen vendes ud.
Det er op til dig, men pynt med den kolde hindbærsirup og evt. lidt hakkede mandler og mynte.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på panna cotta

Ingredienser
Panna cotta
- ½ liter piskefløde
- 1 vaniljestang
- 75 g rørsukker
- 2½ blade husblas
Hindbærsirup
- 1 bakke hindbær friske
- 2 spsk. rørsukker plus en halv spiseske ekstra
- 1 spsk. vand
Fremgangsmåde
Panna cotta
- Kom fløde, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og sukker i en gryde, bring det i kog ved svag varme.
- Opblød husblas i koldt vand i 5 minutter.
- Vrid husblasen fri for vand og kom det i den varme fløde, rør til det er opløst.
- Hæld blandingen op i pæne glas - eller brug ramakiner (portionsskåle). Gerne gennem en finmasket sigte.
- Stil dem på køl i 2-3 timer. Det er VIGTIGT at de tages ud omkring ½ times tid inden de skal spises, så smager de af mere.
- Bruger du ramekiner, løsnes hver panna cotta i kanten hele vejen rundt og dyp evt. ramakinerne i varmt vand, så er det nemmere at få dem ud.
Hindbærsirup
- Kom hindbær, 2 spsk. sukker og vand i en gryde, mos hindbærrene med en gaffel.
- Varm langsomt bærrene op, så de afgiver mest mulig saft. Lad dem småkoge i 5 minutter.
- Hæld det igennem en finmasket si og brug en ske til at presse så meget saft som muligt ud af bærrene.
- Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt den sidste ½ spiseskefuld sukker.
- Bring i kog og lad det koge i ca. 5 minutter, til din hindbærsirup tykner.
- Smag til og tag af varmen. Lad det afkøle helt inden det bruges.
Næringsindhold
Noter
Panna cotta kan sagtens laves god tid i forvejen, og blot anrettes lige inden du serverer desserten.
Se flere lækre dessertopskrifter:
Gammeldags pandekager med nem pandekagedej
Kom med din kommentar