• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Dessert

billede med hjemmelavet tiramisu
En lækker og hjemmelavet tiramisu, der blandt andet laves af ladyfingers og mascarpone. Foto: iStock.com.

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du lækker opskrift på tiramisu. En populær og klassisk italiensk dessert, der nemt laves med ladyfingers, mascarpone og kaffe.
  2. Opskrift på tiramisu
  3. Hjemmelavet tiramisu
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Her får du lækker opskrift på tiramisu. En populær og klassisk italiensk dessert, der nemt laves med ladyfingers, mascarpone og kaffe.

Tiramisu er en super lækker dessert, der heldigvis er nem at lave selv.

I denne opskrift skal du blandt andet anvende ladyfingers, mascarpone og lidt fløde, og så kan du roligt glæde dig til, at sætte tænderne i denne populære italienske dessert, der er kendt verden over.

Opskriften er beregnet til otte personer, og den er altså nem at lave.

Opskrift på tiramisu

billede med hjemmelavet tiramisu

Hjemmelavet tiramisu

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Tid: 45 minutter min
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 2 pakker Savoiadi kisk også kaldet "Ladyfingers", jeg brugte 3 enkelt lag
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 120 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2½ dl piskefløde
  • 3 æggehvider evt. pasteuriserede
  • 2 bægre mascarpone svarende til 500 gram
  • 2 dl kaffe stærk
  • Kahlúa eller anden likør - elks. Marsala, Galliano etc.
  • kakao usødet, sigtet

Sådan gør du 

  • Æggeblommer piske godt med flormelis og vaniljesukker, til det bliver en tyk "æggesnaps". Pisk god med en el-mikser, så sukkeret er godt opløst!
  • Pisk æggehviderne helt stive og pisk også fløden stiv.
  • Bland mascarpone med æggesnapsen (her brugte jeg el-mikser på LAVESTE hastighed), til det er godt blandet uden klumper.
  • Vend fløden i med en dejskraber med lette tag og vend også de stiftpiskede æggehvider i.
  • Hæld kaffen i en dyb tallerken og dyp hurtigt ladyfingers i, en efter en og læg dem i et halvdybt firkantet fad - tæt ved siden af hinanden. Dyp dem hurtigt i kaffen så de ikke suger for meget væde, men alligevel får lidt kaffesmag. Jeg syntes at det var hurtigst og nemmest at gøre, hvis kaffen var i en dyb tallerken.
    Savoiardi kiks (Ladyfingers dyppet i kaffet og dryppet med Kahlúa
  • Dryp lidt likør over og fordel et lag af mascarpone-blandingen.
  • Læg igen et lag Ladyfingers hurtig dyppet i kaffe og dryppet med likør, slut din tiramisu af med et lag mascapone-blanding.
  • Glat det ud og stil det i køleskab i ca. 6 timer. Kan også stå natten over.
    Mascarpone-:ægge-:flødemasse øverst og en tiramisu klar til at komme på køl
  • Drys din tiramisu med usødet kakao inden servering.

Næringsindhold

Hjemmelavet tiramisu
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Når din tiramisu har sat sig, er den klar til servering. Her drysses den med kakao, som du sigter over.

Skæres ud i passende stykker.

Se flere lækre dessertopskrifter:

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner

Gammeldags pandekager med nem pandekagedej

« Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift
Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Bagte æg i butterdej med bacon og ost
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos opskrift

billede til frikadunser i karrysovs

Frikadunser i karrysovs med perlespelt

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare med lækker vildtsovs

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.