• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Dessert

et billede med pandekager
Gammeldags pandekager er altid et hit, og med denne pandekagedej bliver pandekagerne bare endnu bedre. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gammeldags pandekager med nem pandekagedej

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 10. mar, 2023

Oversigt over indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på gammeldags pandekager. Pandekagerne laves af en nem pandekagedej, og opskriften giver ca. 15 stk.
  2. Indkøbsliste
  3. Opskrift på pandekager
  4. De bedste pandekager
  5. Ingredienser
  6. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  7. Næringsindhold
  8. Noter
  9. Hvad er amerikanske pandekager?
  10. Er pandekager sunde?
  11. Hvorfor skal en pandekagedej hvile?
  12. Hvor lang tid kan pandekagedej holde sig?
  13. Kan man fryse pandekager?
4.78 fra 9 brugere

Her får du den bedste opskrift på gammeldags pandekager. Pandekagerne laves af en nem pandekagedej, og opskriften giver ca. 15 stk.

Jeg kan kun anbefale denne opskrift på pandekager. Den er vores go to favorit her i familien, og har været det i mange år. Tak for den.

Lene Christensen

Se her hvordan du laver de perfekte og gammeldags pandekager, som hele familien vil elske. Og Rasmus Klump bliver misundelig på dig.

Du får nemlig en lækker pandekagedej, der er nem at arbejde med, og som ikke tager lang tid at røre sammen. Og det er en pandekagedej uden klumper.

Mængden af sukker kan sagtens skæres ned, og du kan eks. halvere mængden til 50 gram. Eller lave din pandekage helt uden sukker.

Du kan også tilsætte lidt kardemomme til pandekagedejen, og du får ca. 15 lækre pandekager ud af denne opskrift, der også indeholder billeder med fremgangsmåden.

Indkøbsliste

Pandekagedejen laves heldigvis af ingredienser, som de fleste i forvejen har derhjemme.

Men ellers skal du huske at købe følgende under indkøbsturen til købmanden:

  • æg
  • sukker
  • vaniljestang
  • hvedemel
  • smør
  • mælk
  • citron

Opskrift på pandekager

et billede med pandekager

De bedste pandekager

4.78 fra 9 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8 æg
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang kornene fra vaniljestangen
  • 100 g hvedemel
  • 150 g smør smeltet
  • 7½ dl mælk
  • 1 citron fintrevet skal af ½ økologisk citron
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen i en skål.
    g, sukker og vaniljekorn piskes godt sammen, derefter tilsættes resten af ingredienserne
  • Tilsæt ca. halvdelen af hvedemelet og pisk godt, så der ingen klumper er i din pandekagedej.
  • Tilsæt det smeltede smør og rør, til dejen er glat. Til sidst røres resten af melet og fintrevet citronskal i.
    Den færdige pandekagedej
  • Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i ½ time.
  • Varm en pande op og kom en lille smule smør på til den første pandekage.
  • Hæld pandekagedej på. Efter ca. 1-1½ minut - alt efter ved hvor høj varme du bager - løsnes dejen hele vejen rundt og pandekagen vendes forsigtigt.
    Efter lidt hvil, bages der pandekager
  • Pandekager bages ca. 1-1½ minut på den anden side.
  • Hæld forsigtigt pandekagen af panden og fold den. Først på midten og så på midten igen, så det ligesom bliver til en trekant.
    pandekager klar til servering
  • De færdigbagte pandekager lægges på en tallerken og holdes varme. Forsæt med resten af pandekagedejen.

Næringsindhold

De bedste pandekager
Mængde pr. portion
Kalorier
702
% Daglig værdi*
Fedt
 
45
g
69
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
430
mg
143
%
Natrium
 
438
mg
19
%
Kalium
 
440
mg
13
%
Kulhydrater
 
55
g
18
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
35
g
39
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
1729
IU
35
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
298
mg
30
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Verdens bedste pandekager kan serveres med marmelade, flormelis eller Nutella, hvis du er til det.

Sådan en gammeldags pandekage er god til dessert, eller til aftensmad når du lige er i det humør. De plejer i hvert fald at være et sikkert hit hos både store og små.

Også hos Rasmus Klump, der jo aldrig siger nej til verdens bedste pandekage.

Hvad er amerikanske pandekager?

Amerikanske pandekager er en type pandekager, der typisk er mindre end en traditionel pandekage, og de laves af en blanding af mel, mælk, æg og smør.

De serveres ofte til morgenmad eller brunch og kan toppes med syltetøj, sirup, smør eller andre ingredienser efter ønske.

Amerikanske pandekager er kendt for deres lette og bløde tekstur, og de er en af de mest populære varianter af pandekager i Nordamerika.

Er pandekager sunde?

Det afhænger selvfølgelig af sammensætningen af pandekagen og de ingredienser, der anvendes.

Generelt set er pandekager lavet af mel, mælk, æg og smør desværre ikke en sund spise på grund af det høje indhold af kulhydrater, fedt og kalorier.

Hvis man vil gøre pandekagerne sundere, kan man bruge en grovere type mel eller tilsætte grøntsager eller bær.

Man kan også bruge en mindre mængde sukker og fedtstof.

Se også: Sådan bager du verdens bedste vafler

Hvorfor skal en pandekagedej hvile?

Pandekagedej skal ofte hvile, fordi melet i dejen har brug for tid til at absorbere væsken og blive blødt.

Dette hjælper med til at opnå en jævn og blød tekstur i pandekagerne.

Når mel og væske blandes, dannes der gluten i dejen, hvilket kan gøre pandekagerne hårde og tætte, hvis dejen ikke hviler.

Ved at lade dejen hvile, har gluten tid til at slappe af, hvilket resulterer i pandekager med en blødere og mere luftig tekstur.

En hvileperiode på ca. 15-30 minutter er normalt tilstrækkelig, men afhængigt af opskriften kan hvileperioden variere.

Se også: Flotte og grønne spinatpandekager

Hvor lang tid kan pandekagedej holde sig?

Afhængigt af sammensætningen af pandekagedejen kan den typisk holde sig i køleskabet i op til 2-3 dage.

For at forlænge holdbarheden kan pandekagedejen også fryses ned i op til 2-3 måneder.

Det anbefales dog altid at kontrollere dejens farve, lugt og tekstur for at sikre, at den stadig er frisk og egnet til brug, før den bruges.

Dejen kan blive blød og danne en skorpe efter et par dage i køleskabet, men dette påvirker ikke nødvendigvis smagen eller kvaliteten af ​​pandekagerne, når de bages.

For at opretholde den bedste kvalitet og friskhed er det bedst at bage pandekagerne med det samme, eller gemme dejen i fryseren, hvis den ikke skal bruges med det samme.

Se også: Opskrift på de bedste æbleskiver

Kan man fryse pandekager?

Ja, man kan sagtens fryse pandekager.

Pandekagerne kan opbevares i en lufttæt beholder eller pakket ind i folie eller bagepapir i op til 2-3 måneder i fryseren.

Før brug skal pandekagerne tø op i køleskabet, eller ved at varme dem op i ovnen, på panden eller i mikroovn.

Frysepandekager er en praktisk måde at gemme overskydende pandekager på, eller forberede dem på forhånd til et hurtigt og nemt måltid.

« Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
Sprøde pommes frites i ovn - forkogte »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

gratinerede svinekoteletter

Gratinerede svinekoteletter på kartoffelbund

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

kylling med pikantost i fad

Kylling med pikantost og bacon (nem aftensmad i fad)

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.