Hvepsebo kage er er en populær bradepandekage med et spøjst navn. Den nemme opskrift får du her, og du kan roligt glæde dig til en god kage.
Du skal prøve denne lækre hvepsebo kage, der er super nem at bage.
Det kan godt være, at kagen er løjerligt og finurligt navn, men den smager altså fremragende. Og så er den nem at bage.
Se også: Verdens bedste chokoladekage opskrift
Kagen er med en sandkage-agtig bund, der får skøn smag af appelsinen. Og på toppen er der den lækre kokostopping, der næsten minder lidt om en makronmasse.
Det er uvist hvorfor den er blevet kaldt hvepsebo kagen, men skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du har et bud.
Der er nok til kage til ca. 10 personer i denne opskrift.
Opskrift på hvepsebo kage

Ingredienser
Sandkagebund
- 200 gram smør
- 2 æg
- 2 teskefulde bagepulver
- 250 gram hvedemel
- 150 gram sukker
- 1 appelsin saft og skal af 1 appelsin
Kokosmasse
- 1,5 æggehvide svarende til et bæger pasteuriseret
- 75 gram kokosmel
- 75 gram sukker
- 1 spiseskefuld kakao
Sådan gør du
- Til hvepsebo kage starter du med, at røre sukker og blødt smør sammen i en skål.
- Derefter røres æggene i et ad gangen.
- Hvedemel og bagepulver sigtes og blandes i sammen med reven skal og saft af appelsinen.
- Dejen kommes i en smurt springform med en diameter på 22 centimeter. Eller lav den i en lille bradepande på ca. 20 gange 25 centimeter.
- Sæt kagen i ovnen ved 170 grader over- og undervarme i 30 minutter.
- Imens piskes æggehvide stiv og sukker drysses i. Der piskes lidt mere.
- Vend kokosmel og sigtet kakaopulver i.
- Når kagen er bagt i 30 minutter bredes kokosmassen ud over, og den sættes i ovnen igen.
- Hvepsebokagen bages færdig i yderligere 20-25 minutter.
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte hvepsebo kage køles af, hvorefter den kan skæres ud og serveres.
Fryseegnet: Kagen kan sagtens fryses ned.
Charlotte
Jeg kan nu godt forstå hvorfor den hedder det. Synes da den ligner et stort hvepsebo - men er nok også blevet forhåndspåvirket af navnet