Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Gammeldags pandekager - nem opskrift
[the_ad id="1609"]
4.84
fra
12
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Dessert
Køkken:
Dansk
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
30
minutter
min
Pandekagedej på køl:
30
minutter
min
Samlet tid:
1
time
t
15
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
8
æg
▢
100
g
sukker
▢
1
vaniljestang
kornene fra vaniljestangen
▢
100
g
hvedemel
▢
150
g
smør
smeltet
▢
7½
dl
mælk
▢
1
citron
fintrevet skal af ½ økologisk citron
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Vis fotos
Fotos fra
Til pandekager starter du med, at piske æg, sukker og vaniljekorn sammen i en skål.
Tilsæt ca. halvdelen af hvedemelet og pisk godt, så der ingen klumper er i din pandekagedej. Pisk så gradvist mælk i.
Tilsæt det smeltede smør og rør, til dejen er glat. Til sidst røres resten af melet og fintrevet citronskal i.
Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i ½ time.
Varm en pande op og kom en lille smule smør på til den første pandekage.
Hæld pandekagedej på. Efter ca. 1-1½ minut - alt efter ved hvor høj varme du bager - løsnes dejen hele vejen rundt og pandekagen vendes forsigtigt.
Pandekager bages ca. 1-1½ minut på den anden side.
Hæld forsigtigt pandekagen af panden og fold den. Først på midten og så på midten igen, så det ligesom bliver til en trekant.
De færdigbagte pandekager lægges på en tallerken og holdes varme. Forsæt med resten af pandekagedejen.
Næringsindhold
Gammeldags pandekager - nem opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
702
% Daglig værdi*
Fedt
45
g
69
%
Mættet fedt
26
g
163
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
12
g
Kolesterol
430
mg
143
%
Natrium
438
mg
19
%
Kalium
440
mg
13
%
Kulhydrater
55
g
18
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
35
g
39
%
Protein
20
g
40
%
Vitamin A
1729
IU
35
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
298
mg
30
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]