• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Morgenmad

billede til amerikanske pandekager opskrift
Lækre amerikanske pandekager, der smager himmelsk godt, og som er nemme at lave. Gode til morgenmad eller brunch. Foto: iStock.com/Aleksandr_Vorobev.

Opskrift på amerikanske pandekager

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 28. jan, 2023

Oversigt over indhold

  1. Her får du en virkelig god opskrift på amerikanske pandekager. Små, lidt tykke og lækre pandekager, der er super nemme at lave.
  2. Opskrift på amerikanske pandekager
  3. Amerikanske pandekager
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Brugernes kommentarer
5 fra 3 brugere

Her får du en virkelig god opskrift på amerikanske pandekager. Små, lidt tykke og lækre pandekager, der er super nemme at lave.

Den perfekte opskrifter på amerikanske pandekager, der er små, lidt tykke og virkelig lækre.

Pandekagerne er meget nemme at lave, og i denne portion er der nok til fire personer.

Brug pandekagerne til morgenmad eller en god brunch. De kan fryses ned.

Opskrift på amerikanske pandekager

billede til amerikanske pandekager opskrift

Amerikanske pandekager

5 fra 3 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Tid: 40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. sukker
  • Lidt salt
  • 375 g hvedemel
  • 6 tsk. bagepulver
  • 3 æg
  • 3 ¾ dl mælk måske lidt mere
  • 2 spsk. smør smeltet
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Sigt alle de tørre ingredienser i en skål og lav en lille fordybning i det.
  • Tilsæt æg og ½ af mælken og pisk pandekagedejen godt sammen.
  • Tilsæt resten af mælken og det smeltede smør, pisk kraftigt og vurder om dejen er for tyk eller om der skal mere mælk i. Det er vigtigt at der piskes ret kraftigt med hånden, så der piskes noget luft ind i dejen.
  • Smelt ganske lidt fedtstof på en slip-let pande og kom dejen på i små klatter (jeg kan have 3 amerikanske pandekager ad gangen på min stegepande).
  • Steg ved ikke alt for høj varme og vent med at vende pandekagerne til dejen er lidt fast i det og ligesom bobler lidt op.
  • Vend og bag de tykke pandekager på den anden side. De skal gerne ligesom hæve op, så de bliver tykke og lækre.

Næringsindhold

Amerikanske pandekager
Mængde pr. portion
Kalorier
518
% Daglig værdi*
Fedt
 
13
g
20
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
149
mg
50
%
Natrium
 
1771
mg
77
%
Kalium
 
288
mg
8
%
Kulhydrater
 
82
g
27
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
505
IU
10
%
Calcium
 
150
mg
15
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De amerikanske pandekager serveres med lun ahornsirup, frisk frugt, bær og iskoldt smør.

Pandekagerne kan sagtens bages, køles af og så fryses ned med mellemlægspapir imellem hver pandekage.

Dermed kan man bage en stor portion pandekager, og så bare tage dem op man skal bruge. Lun de amerikanske pandekager pakket i stanniol i ovnen. Velbekomme.

Se flere opskrifter:

Bananpandekager - verdens nemmeste opskrift

Vafler - bedste opskrift på dej til en sprød vaffel

Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

Brugernes kommentarer

Jeg har lavet disse pandekager i lang tid efterhånden, og jeg elsker dem!
Nogen gange, for et sundere alternativ, bytter jeg halvdelen af hvedemelet ud med en form for groft mel, det er bare super lækkert! VH Birgitte.

Mmmm, de var altså virkelig gode! Fantastisk på sådan en sørgelig grå lørdagmorgen. Virkelig god side – jeg har først nu fundet frem til den nu. Mange tak. Birgith.

Tak for opskriften på amerikanske pandekager!
De er bare super lækre og sikke en fin side du har dig her. VH Signe S.

« Gulerodskage - verdens bedste fra New Orleans
Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med roastbeef i ovn

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.