• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Morgenmad » Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes
blødkogt æg
Et perfekt blødkogt æg, der har fået netop fem minutter. Så bliver det ikke bedre. Foto: iStock.com/Derkien.

Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 4. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Skudsikker opskrift på perfekt blødkogt æg. Se hvordan du koger et æg, så det altid er blødkogt, og få et par gode tips og tricks.

Blødkogte æg kan være drilske at koge, men med denne fremgangsmåde er du sikker på, at dine æg bliver kogt helt perfekt.

Du skal ikke bruge ret meget vand i gryden, kog æggene som anvist og til sidst får de kogte æg lige lov til at ligge lidt i koldt vand.

Så er de blødkogte æg nemme at pille, og din morgen er reddet. Så nemt er det.

Her er der beregnet et blødkogt æg pr. person.

Opskrift på blødkogt æg

blødkogt æg

Sådan koger du blødkogt æg

4.75 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 æg strl. M/L
  • vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Find en gryde frem og kom vand i, så det står et par centimeter op i langs kanten. Mere vand er ikke nødvendigt for at lave blødkogt æg.
  • Kog vandet op så det spilkoger.
  • Med en ske lægges æggene forsigtigt ned i det kogende vand, og her er der beregnet et æg pr. person.
  • Læg låg på og lad æggene, skru måske en anelse ned for kogepladen og lad æggene koge i fem minutter. Ret præcist. Så opnår du nemlig de perfekte blødkogt æg.
  • Kom koldt vand fra hanen i gryden, så vandet dækker æggene. Lad æggene ligge i vandet i et halvt minut, og så er de klar.

Næringsindhold

Sådan koger du blødkogt æg
Mængde pr. portion
Kalorier
63
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
164
mg
55
%
Natrium
 
65
mg
3
%
Kalium
 
61
mg
2
%
Kulhydrater
 
0.3
g
0
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
238
IU
5
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Video

Noter

De blødkogte æg serveres straks, eller holdes lune under et viskestykke. Velbekomme.

Kogetider på æg

Her får du ca. kogetider på æg, når du skal lave æggene blødkogt, smilende eller hårdkogt.

NiveauKogetid
Blødkogt ægCa. 5 minutter
Smilende æg7-8 minutter
Hårdkogt æg9-10 minutter
I ovn70 grader/1 time

I Norge har forskere såmænd lavet en formel på kogning af æg. Den kan du se her.

Hårdkogt æg

På billedet her kan du se, hvor længe du skal koge et æg for eks. at lave et hårdkogt æg.

Hvor du altså har et blødkogt æg efter ca. 5 minutter, skal et hårdkogt æg have ca. 9-10 minutter for at være mere fast.

Afhængig af kogetiden på ægget, kan du her tydligt se hvordan ægget bliver mere fast. Og ved 15 minutter har du et meget hårdkogt æg.

billede med kogetider på æg
Her kan du se hvad der med æg, afhængig af hvor lang tid du koger dem. Fra det blødkogte til det mere hårdkogte æg. Foto: iStock.com.

Blødkogte æg i Airfryer

Er du den heldige ejer af en Airfryer, kan du med fordel også tilberede de blødkogte æg i den.

Her lægges ægget eller æggene blot i den kolde Airfryer, hvorefter den tændes på 160 grader.

Et æg i størrelse L skal have 9 minutter, mens lidt mindre æg selvfølgelig også skal tilberedes i lidt kortere tid.

Du kan i øvrigt sagtens lune lidt morgenbrød sammen med æggene.

Se flere opskrifter:

Æggekage i ovn med bacon og tomat

Sådan laver du den bedste omelet

Røræg - opskrift på scrambled eggs

Se disse opskrifter:

  • Æggemuffins med bacon
  • Spinattærte med hvidløg og feta
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Opskrift på hjemmelavet kransekage
  • Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing
  • Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

billede med blomkålsdip

Lækker blomkålsdip - dip med blomkål

bagte kartofler bagekartofler

Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

billede med kyllingefad med bacon

Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella

verdens bedste kokostoppe med chokolade

Verdens bedste kokostoppe med chokolade

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

billede til hjemmelavet coleslaw opskrift

Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing

glaseret hamburgerryg

Sådan laver du glaseret hamburgerryg

billede til pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

Pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

apple pie amerikansk æbletærte

Apple pie - amerikansk æbletærte

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required