Skudsikker opskrift på perfekt blødkogt æg. Se hvordan du koger et æg, så det altid er blødkogt, og få et par gode tips og tricks.
Blødkogte æg kan være drilske at koge, men med denne fremgangsmåde er du sikker på, at dine æg bliver kogt helt perfekt.
Du skal ikke bruge ret meget vand i gryden, kog æggene som anvist og til sidst får de kogte æg lige lov til at ligge lidt i koldt vand.
Så er de blødkogte æg nemme at pille, og din morgen er reddet. Så nemt er det.
Her er der beregnet et blødkogt æg pr. person.
Opskrift på blødkogt æg
Ingredienser
- 4 æg strl. M/L
- vand
Sådan gør du
- Find en gryde frem og kom vand i, så det står et par centimeter op i langs kanten. Mere vand er ikke nødvendigt for at lave blødkogt æg.
- Kog vandet op så det spilkoger.
- Med en ske lægges æggene forsigtigt ned i det kogende vand, og her er der beregnet et æg pr. person.
- Læg låg på og lad æggene, skru måske en anelse ned for kogepladen og lad æggene koge i fem minutter. Ret præcist. Så opnår du nemlig de perfekte blødkogt æg.
- Kom koldt vand fra hanen i gryden, så vandet dækker æggene. Lad æggene ligge i vandet i et halvt minut, og så er de klar.
Næringsindhold
Video
Noter
De blødkogte æg serveres straks, eller holdes lune under et viskestykke. Velbekomme.
Kogetider på æg
Her får du ca. kogetider på æg, når du skal lave æggene blødkogt, smilende eller hårdkogt.
Niveau | Kogetid |
---|---|
Blødkogt æg | Ca. 5 minutter |
Smilende æg | 7-8 minutter |
Hårdkogt æg | 9-10 minutter |
I ovn | 70 grader/1 time |
I Norge har forskere såmænd lavet en formel på kogning af æg. Den kan du se her.
Hårdkogt æg
På billedet her kan du se, hvor længe du skal koge et æg for eks. at lave et hårdkogt æg.
Hvor du altså har et blødkogt æg efter ca. 5 minutter, skal et hårdkogt æg have ca. 9-10 minutter for at være mere fast.
Afhængig af kogetiden på ægget, kan du her tydligt se hvordan ægget bliver mere fast. Og ved 15 minutter har du et meget hårdkogt æg.
Blødkogte æg i Airfryer
Er du den heldige ejer af en Airfryer, kan du med fordel også tilberede de blødkogte æg i den.
Her lægges ægget eller æggene blot i den kolde Airfryer, hvorefter den tændes på 160 grader.
Et æg i størrelse L skal have 9 minutter, mens lidt mindre æg selvfølgelig også skal tilberedes i lidt kortere tid.
Du kan i øvrigt sagtens lune lidt morgenbrød sammen med æggene.
Se flere opskrifter:
Æggekage i ovn med bacon og tomat
Kom med din kommentar