Skudsikker opskrift på perfekt blødkogt æg. Se hvordan du koger et æg, så det altid er blødkogt, og få et par gode tips og tricks.
Blødkogte æg kan være drilske at koge, men med denne fremgangsmåde er du sikker på, at dine æg bliver kogt helt perfekt.
Du skal ikke bruge ret meget vand i gryden, kog æggene som anvist og til sidst får de kogte æg lige lov til at ligge lidt i koldt vand.
Så er de blødkogte æg nemme at pille, og din morgen er reddet. Så nemt er det.
Her er der beregnet et blødkogt æg pr. person.
Opskrift på blødkogt æg
Ingredienser
- 4 æg strl. M/L
- vand
Sådan gør du
- Find en gryde frem og kom vand i, så det står et par centimeter op i langs kanten. Mere vand er ikke nødvendigt for at lave blødkogt æg.
- Kog vandet op så det spilkoger.
- Med en ske lægges æggene forsigtigt ned i det kogende vand, og her er der beregnet et æg pr. person.
- Læg låg på og lad æggene, skru måske en anelse ned for kogepladen og lad æggene koge i fem minutter. Ret præcist. Så opnår du nemlig de perfekte blødkogt æg.
- Kom koldt vand fra hanen i gryden, så vandet dækker æggene. Lad æggene ligge i vandet i et halvt minut, og så er de klar.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration
Næringsindhold
Næringsindhold
Blødkogt æg
Mængde pr. portion
Kalorier
85
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Noter
De blødkogte æg serveres straks, eller holdes lune under et viskestykke. Velbekomme.
Kogetider på æg
Her får du ca. kogetider på æg, når du skal lave æggene blødkogt, smilende eller hårdkogt.
Niveau | Kogetid |
---|---|
Blødkogt æg | Ca. 5 minutter |
Smilende æg | 7-8 minutter |
Hårdkogt æg | 9-10 minutter |
I ovn | 70 grader/1 time |
Se også disse opskrifter med æg:
Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: