• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Morgenmad » Røræg - opskrift på scrambled eggs
billede med røræg og scrambled eggs
Røræg eller scrambled eggs er nemt at lave, og så passer det jo helt perfekt til morgenbordet.Foto: iStock.com.

Røræg - opskrift på scrambled eggs

Opdateret: 23. jul 2022 · Udgivet: 18. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på røræg og scrambled eggs, der aldrig bliver tør. Æggeretten er nem at lave, og god til morgenmad eller frokost.

Røræg og scrambled eggs er det samme, og her er den perfekte opskrift og fremgangsmåde til røræggene.

Scrambled eggs hører jo til et veldækket morgenbord eller den gode brunch og frokost, og heldigvis er røræggene jo nemme at lave.

Alligevel får du dog lige her et par gode råd til tilberedningen af æggene, så du altid opnår det perfekte resultat.

Undgå tørre røræg

Her er 6 gode tips og tricks når du laver røræg, så du undgår tørre scrambled eggs:

  1. Brug friske æg. Det giver næsten sig selv.
  2. Pisk æggene let sammen med mælk. Brug en gaffel og pisk ikke for længe.
  3. Lav scrambled eggs med smør. Det giver en god smag.
  4. Steg røræggene ved en varme på 7 på en skala fra 1-9.
  5. Rør ikke mere end højest nødvendigt i æggemassen. Vend i stedet æggene forsigtigt sammen med en paletkniv. Det tager ca. 3 minutter at lave røræg. Steg ikke æggene for længe.
  6. Det er bedst at lave røræg på pande, hvor der er plads til at vende æggemassen rundt. Det er der ikke i en gryde, så anvend en pande.

Opskriften her er beregnet til fire personer med to æg til hver. Mængden kan selvfølgelig nemt justeres til.

Opskrift på røræg

billede med røræg og scrambled eggs

Røræg - scrambled eggs

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 8 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom æg i en skål sammen med mælk og lidt salt.
  • Pisk æggemassen til røræg let sammen med en gaffel.
  • Varm en pande op og kom en klat smør på. Lad smørret netop bruse af.
  • Hæld æggemassen på panden, og lad den sætte sig uden du rører rundt.
  • Nu kan du så med en paletkniv forsigtigt vende æggemassen fra siderne og ind mod midten, men uden at røre for meget rundt.
  • Den bedste metode til røræg er, at du steger dem ved ca. 7 på en skala fra 1-9, og forsigtigt vender æggemassen rundt. Det tager ca. 3 minutter at lave de perfekte scrambled eggs. Klik her og sæt det smarte minutur på Madens Verden.

Næringsindhold

Røræg - scrambled eggs
Mængde pr. portion
Kalorier
143
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
331
mg
110
%
Natrium
 
717
mg
31
%
Kalium
 
159
mg
5
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
522
IU
10
%
Calcium
 
80
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige røræg serveres straks, og gerne sammen med rugbrød, stegt bacon, bagte tomater eller hvad du nu synes om.

Scrambled eggs kan med fordel drysses med lidt purløg.

Se flere opskrifter

  • blødkogt æg
    Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes
  • billede med omelet
    Sådan laver du den bedste omelet
  • billede til æggekage i ovn
    Æggekage i ovn med bacon og tomat

Se disse opskrifter:

  • Æggemuffins med bacon
  • Ovnbagte andelår der er super møre
  • Butterfly kylling - lækker, sprød og ovnstegt
  • Lækker blomkålsdip - dip med blomkål
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Franskbrød

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med sauce bearnaise

Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

luksus råkost salat

Luksus råkost salat med hvidkål

apple pie amerikansk æbletærte

Apple pie - amerikansk æbletærte

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

billede med andeconfit - confit de canard

Confit de canard - lækker andeconfit

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

Bradepandetærte med fars og fetaost

Bradepandetærte med fars og fetaost

billede med italiensk marengs og kyskager

Sådan laver du italiensk marengs

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

billede med grillet and

Grillet and med ahornsirup og mango chutney

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

billede med nem kyllingefrikassé

Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

billede med guacamole avocado dip

Guacamole - lækker avocado dip

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

figensalat salat med friske figner

Figensalat - lækker salat med friske figner

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required