• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Morgenmad

billede med røræg og scrambled eggs
Røræg eller scrambled eggs er nemt at lave, og så passer det jo helt perfekt til morgenbordet.Foto: iStock.com.

Røræg - opskrift på scrambled eggs

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her er den bedste opskrift på røræg og scrambled eggs, der aldrig bliver tør. Æggeretten er nem at lave, og god til morgenmad eller frokost.
  2. Undgå tørre røræg
  3. Opskrift på røræg
  4. Røræg - scrambled eggs
  5. Ingredienser
  6. Sådan gør du 
  7. Næringsindhold
  8. Noter
  9. Se flere opskrifter
5 fra 1 bruger

Her er den bedste opskrift på røræg og scrambled eggs, der aldrig bliver tør. Æggeretten er nem at lave, og god til morgenmad eller frokost.

Røræg og scrambled eggs er det samme, og her er den perfekte opskrift og fremgangsmåde til røræggene.

Scrambled eggs hører jo til et veldækket morgenbord eller den gode brunch og frokost, og heldigvis er røræggene jo nemme at lave.

Alligevel får du dog lige her et par gode råd til tilberedningen af æggene, så du altid opnår det perfekte resultat.

Undgå tørre røræg

Her er 6 gode tips og tricks når du laver røræg, så du undgår tørre scrambled eggs:

  1. Brug friske æg. Det giver næsten sig selv.
  2. Pisk æggene let sammen med mælk. Brug en gaffel og pisk ikke for længe.
  3. Lav scrambled eggs med smør. Det giver en god smag.
  4. Steg røræggene ved en varme på 7 på en skala fra 1-9.
  5. Rør ikke mere end højest nødvendigt i æggemassen. Vend i stedet æggene forsigtigt sammen med en paletkniv. Det tager ca. 3 minutter at lave røræg. Steg ikke æggene for længe.
  6. Det er bedst at lave røræg på pande, hvor der er plads til at vende æggemassen rundt. Det er der ikke i en gryde, så anvend en pande.

Opskriften her er beregnet til fire personer med to æg til hver. Mængden kan selvfølgelig nemt justeres til.

Opskrift på røræg

billede med røræg og scrambled eggs

Røræg - scrambled eggs

5 fra 1 bruger
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du 

  • Kom æg i en skål sammen med mælk og lidt salt.
  • Pisk æggemassen til røræg let sammen med en gaffel.
  • Varm en pande op og kom en klat smør på. Lad smørret netop bruse af.
  • Hæld æggemassen på panden, og lad den sætte sig uden du rører rundt.
  • Nu kan du så med en paletkniv forsigtigt vende æggemassen fra siderne og ind mod midten, men uden at røre for meget rundt.
  • Den bedste metode til røræg er, at du steger dem ved ca. 7 på en skala fra 1-9, og forsigtigt vender æggemassen rundt. Det tager ca. 3 minutter at lave de perfekte scrambled eggs. Klik her og sæt det smarte minutur på Madens Verden.

Næringsindhold

Røræg - scrambled eggs
Mængde pr. portion
Kalorier
143
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
331
mg
110
%
Natrium
 
717
mg
31
%
Kalium
 
159
mg
5
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
522
IU
10
%
Calcium
 
80
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige røræg serveres straks, og gerne sammen med rugbrød, stegt bacon, bagte tomater eller hvad du nu synes om.

Scrambled eggs kan med fordel drysses med lidt purløg.

Se flere opskrifter

  • blødkogt æg
    Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes
  • billede med omelet
    Sådan laver du den bedste omelet
  • billede til æggekage i ovn
    Æggekage i ovn med bacon og tomat
« Tikka masala kylling - lækker indisk ret
Mos af søde kartofler - den nemme opskrift »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

hvidkålsgratin med hakket oksekød

Hvidkålsgratin med hakket oksekød

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.