Omelet er en klassisk ret til både morgenmad, brunch, frokost og let aftensmad. Her er den rigtige opskrift på omeletter med eller uden fyld.
Omelet med eller uden fyld. Uanset hvad, så er omeletter altid populær mad, og de er jo både hurtige og nemme at lave.
Her er den klassiske opskrift med æg og lidt vand, og den er klar på minutter.
Steg din omelet i en smule olie på en varm pande, og nyd den uden fyld - eller fyld den med skinke, kylling, spinat, rucola eller noget helt femte. Det er op til dig.
Dog bør du altid klippe lidt purløg over dine omeletter inden servering.
Opskriften er beregnet til en person.
Opskrift på omelet
Ingredienser
- 2 æg
- 2 spsk. vand eller mælk
- olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom de to æg i en lille skål, og pisk æggene sammen med lidt vand. Du kan også bruge mælk til din omelet.
- Pisk æggemassen let sammen med en gaffel og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Varm en pande godt op, og hæld en smule olie på panden.
- Hæld æggemassen i panden og steg nu omeletten i ca. halvandet minut.
- Her kan du nu lægge lidt fyld på omeletten, og det kan være spinat, løg, rucula, peberfrugt eller eks. purløg. Lige hvad du synes. Kom fyldet på lige efter æggemassen har sat sig, og det tager få sekunder.
- Fold så omeletten sammen på midten, steg 15 sekunder mere og anret straks.
Næringsindhold
Noter
Den færdige omelet serveres straks, og den er altså god til såvel morgenmad, en brunch, frokost eller som let aftensmad.
Er omeletten et hovedmåltid, kan den fyldes med skiver af stegt kyllingebryst, skinke, spinat, dampet broccoli, spidskål og meget andet.
Se flere lækre opskrifter med æg:
Æggekage bagt i ovn med bacon og tomat
Kom med din kommentar