• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Newyorkerbyheart.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Om
×

Forside » Opskrifter » Dessert

billede med vafler
Hjemmebagte vafler er altid et sikkert hit, og denne opskrift på vaffeldej giver dig en perfekt og sprød vaffel. Foto: iStock.com.

Vafler - bedste opskrift på dej til en sprød vaffel

Udgivet af Newyorker By Heart. Opdat.: 21. juni 2022

Gå til opskrift Udskriv

Hop ned i opskrift

  1. Her er den bedste opskrift på sprøde vafler. En lækker vaffeldej, der er nem at bage i et vaffeljern, og se hvordan du undgår bløde vafler.
  2. Opskrift på sprøde vafler
  3. Sprøde vafler
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Sådan undgår du bløde vafler

Her er den bedste opskrift på sprøde vafler. En lækker vaffeldej, der er nem at bage i et vaffeljern, og se hvordan du undgår bløde vafler.

Vafler er altid et hit, og med denne opskrift og fremgangsmåde er du altid sikker på at sætte tænderne i en sprøde vaffel.

Vaffeldejen er nem at lave, den klumper ikke, men lad gerne vaffeldejen hvile i en time, inden du bager vaflerne.

Opskriften er beregnet til seks personer, men det afhænger selvfølgelig af, hvor mange vafler hver person er i stand til at spise.

Tip: Byt den almindelige mælk ud med en kærnemælk - det bliver vaflerne kun bedre af.

Opskrift på sprøde vafler

billede med vafler

Sprøde vafler

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 min
Tilb. tid: 30 min
Dej på køl (mindst): 1 t
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 125 g rørsukker eller alm. sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 citron fintrevet skal af 1 citron
  • 150 g smør smeltet
  • 6½ dl sødmælk eller kærnemælk
  • 2 æg
  • 1 nip salt

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron og kardemomme sammen i en skål og rør det igennem.
  • Tilsæt mælken og pisk det godt igennem, så der ingen klumper er i din vaffeldej.
  • Pisk citronskal og æg i.
  • Smelt smørret og rør det i vaffeldejen til sidst.
  • Dæk det til og stil på køl i en times tid.
  • Bag dine vafler i et vaffeljern, og server dem friskbagte og varme med flødeskum, bær og syltetøj.
Følg på FacebookFølg @newyorkerbyheart og få mere inspiration

Næringsindhold

Næringsindhold
Sprøde vafler
Mængde pr. portion
Kalorier
592
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
121
mg
40
%
Natrium
 
596
mg
26
%
Kalium
 
264
mg
8
%
Kulhydrater
 
78
g
26
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
888
IU
18
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
162
mg
16
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De sprøde vafler serveres straks, og gerne sammen med lidt flødeskum, bær og syltetøj eller marmelade. Især blåbær og jordbær passer forrygende godt til en nybagt vaffel.

Sådan undgår du bløde vafler

Vafler skal være sprøde - og ikke bløde, og med blot to gode råd er du altid sikker på en sprød vaffel.

  • Bag dine vafler i tilstrækkelig tid. Ofte bages vaflerne for kort tid i vaffeljernet, men de skal altså have lidt mere tid end man regner med. Så hav tålmodighed. Den nøjagtige bagetid for en vaffel kan variere fra vaffeljern til vaffeljern.
  • Læg de nybagte vafler på en rist. Ikke på en tallerken. Mange lægger vaflerne ud på en tallerken, men så dannes der kondens i bunden, og resultatet er desværre en blød og kedelig vaffel. Så læg dem på en rist, hvor de holder sig sprøde mens du bager resten færdig i vaffeljernet.

Vafler er jo sådan set blot en bagt pandekage, som du bager i et vaffeljerne. Ofte i hjerteform, mens en belgisk vaffel er lidt tykkere og firkantet i formen.

Se også hvordan du bager amerikanske pandekager.

Disse lækre madpandekager er også værd at prøve.

« Grillede koteletter med lækker krydderiblanding
Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær »

Flere opskrifter

forloren hare med vildtsovs

Forloren hare med lækker vildtsovs

blødkogt æg

Koge æg: Sådan koger du blødkogt æg med succes

frikadeller

Frikadeller - klassisk dansk opskrift på deller

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

billede med grillede grønne asparges

Sådan griller du grønne asparges

billede med nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

Nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

Læserinteraktioner

Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv opskriften din stemme




Primær Sidebar

Søg opskrift

Senest tilføjet

  • Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer
  • Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
  • Ciabatta - sådan bager du det italienske brød
  • Lækker sandkage med revet citronskal
  • Lækker hindbærroulade på 20 minutter
  • Bananmuffins med chokolade og kokos
  • Havregrynsboller - nemme morgenboller
  • Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • Trøfler med kokos lavet af kagerester
  • Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Savner du en bestemt opskrift?

Er du på jagt efter en konkret opskrift fra Newyorker By Heart? Så send en mail til os på hej@newyorkerbyheart.dk - så finder vi hurtigt opskriften frem til dig her på siden.

Om denne side

newyorker by heart logoPå denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.