Her er den bedste opskrift på sprøde vafler. En lækker vaffeldej, der er nem at bage i et vaffeljern, og se hvordan du undgår bløde vafler.
Vafler er altid et hit, og med denne opskrift og fremgangsmåde er du altid sikker på at sætte tænderne i en sprøde vaffel.
Vaffeldejen er nem at lave, den klumper ikke, men lad gerne vaffeldejen hvile i en time, inden du bager vaflerne.
Opskriften er beregnet til seks personer, men det afhænger selvfølgelig af, hvor mange vafler hver person er i stand til at spise.
Tip: Byt den almindelige mælk ud med en kærnemælk - det bliver vaflerne kun bedre af.
Opskrift på sprøde vafler
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 125 g rørsukker eller alm. sukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. kardemomme
- 1 citron fintrevet skal af 1 citron
- 150 g smør smeltet
- 6½ dl sødmælk eller kærnemælk
- 2 æg
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron og kardemomme sammen i en skål og rør det igennem.
- Tilsæt mælken og pisk det godt igennem, så der ingen klumper er i din vaffeldej.
- Pisk citronskal og æg i.
- Smelt smørret og rør det i vaffeldejen til sidst.
- Dæk det til og stil på køl i en times tid.
- Bag dine vafler i et vaffeljern, og server dem friskbagte og varme med flødeskum, bær og syltetøj.
Næringsindhold
Noter
De sprøde vafler serveres straks, og gerne sammen med lidt flødeskum, bær og syltetøj eller marmelade. Især blåbær og jordbær passer forrygende godt til en nybagt vaffel.
Sådan undgår du bløde vafler
Vafler skal være sprøde - og ikke bløde, og med blot to gode råd er du altid sikker på en sprød vaffel.
- Bag dine vafler i tilstrækkelig tid. Ofte bages vaflerne for kort tid i vaffeljernet, men de skal altså have lidt mere tid end man regner med. Så hav tålmodighed. Den nøjagtige bagetid for en vaffel kan variere fra vaffeljern til vaffeljern.
- Læg de nybagte vafler på en rist. Ikke på en tallerken. Mange lægger vaflerne ud på en tallerken, men så dannes der kondens i bunden, og resultatet er desværre en blød og kedelig vaffel. Så læg dem på en rist, hvor de holder sig sprøde mens du bager resten færdig i vaffeljernet.
Vafler er jo sådan set blot en bagt pandekage, som du bager i et vaffeljerne. Ofte i hjerteform, mens en belgisk vaffel er lidt tykkere og firkantet i formen.
Se også hvordan du bager amerikanske pandekager.
Disse lækre madpandekager er også værd at prøve.
Har du noget på hjerte om opskriften? Så skriv det her: