Få den bedste opskrift på madpandekager. En nem dej til lækker madpandekage, der kan fyldes med kylling, oksekød, grøntsager og meget andet.
Madpandekager er altid et sikkert hit til aftensmad, og her kan man så rundt om bordet fylde pandekager med lige det man ønsker. Og bedst kan lide.
Kom fyld på en madpandekage, rul den sammen og så er der ellers skøn aftensmad i en fart. Pandekagerne laves selvfølgelig uden sukker.
Fyldet kan være mange forskellige ting, herunder oksekød, kylling, grøntsager, laks og meget andet. Men længere nede er der konkrete forslag.
Et godt tip: Lav dine madpandekager så tynde som muligt, og du får omkring 12 stk. ud af denne opskrift. Måske lidt flere.
Opskrift på madpandekager
Ingredienser
- 300 gram hvedemel
- 1 teske salt
- 5 deciliter mælk
- 4 æg
- 4 spiseskefulde olivenolie
Sådan gør du
- Kom hvedemel og salt i en skål, og pisk derefter gradvist mælk i. Så undgår du nemmere at din pandekagedej klumper.
- Pisk derefter æggene i dejen et ad gangen, og til sidst piskes olien i. Sæt dejen på køl i 30 minutter, eller bag dine madpandekager nu.
- Bag nu dine madpandekager i lidt smør på en varm pande, og husk at panden skal være gennemvarm før du starter med den første madpandekage.
- Bag pandekagerne så tynde som muligt, og hold dem evt. lune i ovnen.
Næringsindhold
Noter
Madpandekager kan som fyldes med alt fra stegt kylling til røget laks, avocado, salat og meget andet.
Du kan eks lave denne opskrift, der smager forrygende godt.
Madpandekager med oksekød-/chilifyld
500 g hakket oksekød
Lidt fintsnittet hvidkål
Lidt champignon i skiver
Et stort løg i tynde skiver
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 squash, revet
1 bakke frisk babyspinat, godt skyllet
Lidt "Hot sweet BBQ" fra Santa Maria
Salt og friskkværnet peber
½ rød snackpeber, finthakket
Revet ost
Sådan laver du de fyldte madpandekager
Svits kødet i lidt olie, tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidkål og champignon, svits det godt igennem. Krydr med "Hot sweet BBQ" (eller hvad der nu foretrækkes).
Tilsæt squash og bland det godt rundt, inden babyspinat kommes i og varmes igennem til det falder sammen, tilsæt finthakket rød peber.
Kom fyld på dine sukkerfrie madpandekager, rul dem sammen og læg dem tæt sammen i et fad.
Kom revet ost over og sæt i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet og gylden. Server madpandekagerne med en god salat til.
Se flere lækre opskrifter:
Pandekagestabel - en stak fyldte pandekager i lag
Kom med din kommentar