Lav en lækker pandekagestabel med oksekød, ærter og champignon. Her er den skønne opskrift på en stak pandekager med lækkert fyld.
Pandekagestabel er en genial måde at servere pandekager med fyld på.
I stedet for at rulle pandekager rundt om fyldet, kan du her i stedet bygge pandekagerne op lag for lag med fyld imellem hvert lag.
Fyldet består blandt andet af oksekød, ærter og champignon, og den lækre stak pandekager med fyld er rimelig nem at lave.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på pandekagestabel
Ingredienser
- 10 pandekager uden sukker, se opskrift på pandekager her
- 500 g hakket oksekød
- 2 løg hakket
- 4 fed hvidløg knust og finthakket
- 2½ ærter fra frost, optøede
- 250 g champignon skåret i skiver
- rosmarin finthakket
- ½-1 tsk. chilipulver
- ½ rød peberfrugt i små tern
- ½ gul peberfrugt i små tern
- salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
- 4-4½ dl Mornay sauce
- 1 håndfuld mozzarella revet
Sådan gør du
- Lav 10 pandekager af opskriften i linket. Det er meget nemt.
- Sauter det ene løg i lidt olie, til det begynder at tage farve.
- Tilsæt champignon og steg, til al væden er fordampet, tilsæt 2 finthakkede hvidløg og lad det stege med i et minuts tid. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tag af panden.
- Kom evt. lidt mere olie på panden og svits kødet, til det tager farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt det andet løg og steg til løget tager farve. Krydr med rosmarin og chili - vend det hele godt sammen.
- Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid, smag til med salt og friskkværnet peber.
- Tø ærterne op og vend dem med 1-1½ dl mornaysauce.
- I et letsmurt ovnfast fad lægges en pandekage, derefter et lag champignon, en pandekage, et lag ærter, en pandekage og tilsidst et lag hakket kød.
- Sørg for at fyldet kommer helt ud til kanterne, for ellers kan den være svær at stable din pandekagestabel pænt. Tryk lidt sammen på den, hver gang, der lægges en ny pandekage på i din stak af pandekager.
- Forsæt med at stable, til al fyldet er brugt op og slut af med en pandekage.
- Hæld resten af mornaysaucen over og drys med revet ost.
- Sæt din pandekagestabel i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 15-20 minutter.
Næringsindhold
Noter
Den færdige pandekagestabel med fyld serveres straks.
Den store stak af pandekager med fyld er nem at skære ud, men vær forsigtig når du flytter et stykke af pandekagekagen over på en tallerken.
Serveres gerne med en salat.
Se flere lækre opskrifter:
Opskrift på amerikanske pandekager
Kom med din kommentar