Lav lækre blomkålspandekager til aftensmad. Her får du den bedste opskrift på pandekager med blomkål, og de er gode som vegetar aftensmad.
Blomkålspandekager er lækker vegetarmad, som du sagtens kan servere som en mættende aftensmad. Gerne med en salat til.
Pandekagerne laves naturligvis med masser af blomkål, men husk at snitte kålen i små buketter, og så er blomkålspandekagerne altså nemme at bage på panden.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på blomkålspandekager

Ingredienser
- 1 blomkål delt i små buketter
- 1 stort rødløg skåret i tern
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 2 forårsløg fintsnittet + lidt ekstra af den grønne del til pynt
- salt og friskkværnet peber
- 5 æg
- 5 spsk. hvedemel
- olivenolie
Fremgangsmåde
- Kom de små blomkålsbuketter i en gryde med letsaltet vand og bring dem i kog.
- Lad dem koge i 1 minut, hæld vandet fra og lad blomkålen dryppe af.
- Varm lidt olie op på en pande og sauter rødløg til det bliver blødt, men det skal ikke tage farver, rør i det af og til.
- Tilsæt forårsløg og lad det sautere med i 1-1½ minut, det skal heller ikke tage farve.
- Tilsæt til sidst hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft, rør i det. Efter ca. ½ minuts tid, tages panden af varmen og det afkøles lidt.
- Kom æggene i en skål og tilsæt salt, friskkværnet peber og hvedemel, pisk kraftigt.
- Tilsæt blomkål og løg-blandingen og vend det hele godt sammen til en lækker dej til dine blomkålspandekager.
- Varm lidt olie op på en pande og kom blomkålsblandingen på i klatter, jeg kunne have fire på min pande.
- Sørg for at få lidt af den flydende æggemasse med til hver blomkålspandekage, det binder blomkålsbuketterne sammen og det er lettere at vende.
- Steg dem 1-2 minutter, til de er gyldne og vend dem rundt.
- Steg ligeledes på den anden side og læg dine bagte blomkålspandekager på et fad. Forsæt til al dejen er brugt.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte blomkålspandekager drysses med lidt snittet forårsløg og serveres straks.
Gerne sammen med lidt tzatziki og evt. en god salat.
Brug evt. en rest blomkål, hvis du har noget til overs fra dagen i forvejen, og tilpas mængden af æg og mel, til den mængde blomkål du har. Prøv også at tilsætte andre grøntsager og evt. krydderurter.
Se flere lækre opskrifter på pandekager:
Gammeldags pandekager med nem pandekagedej
Pandekager med øl - lækre ølpandekager
Opskrift på amerikanske pandekager
Brugerne har prøvet opskriften
Sikke en inspirerede opskrift, som vi netop har afprøvet her til aften. De var super lækre og vi havde mad til 5 i portionen. Jeg kom lidt mere mel i og en smule mælk. Hertil salat af tomat og grønne asparges, naan brød og gulerod råkost. Tak for inspirationen. VH Charlotte.
Kom med din kommentar