Med denne opskrift på tzatziki bliver det ikke bedre og nemmere, at lave denne græske klassiker. Med agurk, græsk yoghurt og lidt hvidløg.
Intet slår en hjemmelavet tzatziki, som heldigvis er nem at lave med ganske få ingredienser.
Du skal faktisk blot bruge en agurk, lidt salt, græsk yoghurt og lidt hvidløg. Du kan også smage til med en smule friskpresset citronsaft.
Tzatziki er noget af det mest kendte og elskede fra det græske køkken, og denne opskrift er beregnet til fire personer.
Opskrift på tzatziki
Ingredienser
- 1 agurk groftrevet
- 2 tsk. salt groft
- 3-4 spsk. græsk yoghurt gerne 10%
- 1-2 fed hvidløg presset (eller efter smag)
Sådan gør du
- Kom den groftrevne agurk i en sigte og vend den med groft salt.
- Lad aurken stå og trække i en halv times tid.
- Rør græsk yoghurt med hvidløg. Mængden af hvidløg kan du justere efter din smag.
- Pres så meget væde som muligt ud af den revne agurk, inden den vendes i yoghurten.
- Smag din tzatziki til og lad den gerne stå i ½-1 time, inden servering.
Næringsindhold
Noter
Den hjemmelavede tzatziki smager fremragende som en dip, til salater eller som tilbehør til blandt andet græsk kylling.
Se flere opskrifter:
Opskrift på guacamole - en lækker avocado dip
Kom med din kommentar