Her får du en skøn og nem opskrift på hjemmelavet oliventapenade med få ingredienser, som du bla. kan smøre på brød og bruge som dip.
Oliventapenade er genial til mange ting, og den kan bruges som en skøn dip, til kød, på brød og meget andet.
Tapenaden stammer fra Middelhavsområdet, og her er den lavet med en enkelt ansjosfilet, men den kan sagtens laves uden. Og stadig blive god.
Du kan i øvrigt også smage oliventapenaden til med frisk basilikum eller oregano.
Opskrift på oliventapenade

Ingredienser
- 1 dl sorte oliven
- ½ dl kapers
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk. olivenolie ca. mængde, måske lidt mere
- 1 ansjosfilet kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom oliven, kapers, hvidløg og ansjos (hvis du bruger det) i en blender sammen med lidt olivenolie.
- Køres til det er en samlet masse og tilsæt evt. mere olie, for at få den konsistens som du ønsker i din oliventapenade.
- Smag tapenaden til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Så har du en hjemmelavet oliventapenade klar til brug. Den bliver du glad for.
Du kan i øvrigt lave tapenade med både sorte og grønne oliven.
Kom med din kommentar