Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet tomatsauce. En lækker sauce lavet af tomater, smør, basilikum og parmesan. Perfekt til pasta.
Denne opskrift på hjemmelavet tomatsauce er fantastisk god, ja, måske er det verdens bedste tomatsauce.
Den er rimelig simpel at lave, og den indeholder blandt andet smør. Det giver altså tomatsaucen en skøn smag.
På mange måder en klassisk italiensk sauce med tomater, som jo passer perfekt til pasta. Du kan vende basilikum og parmesan i den færdige sovs - eller undlade det, og nyde tomatsovsen som den er.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på tomatsauce
Ingredienser
- 3 dåser hakkede tomater
- 85 g smør
- 1 stort løg hakket
- salt
- 1 tsk. rørsukker
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 1 håndfuld basilikum hakket
- 1 håndfuld parmesan fintrevet
Sådan gør du
- Varm lidt olie i en gryde og tilsæt løg, lad det sauter til de bliver bløde og nærmest gennemsigtige, men uden at de tager farve.
- Tilsæt hakkede tomater sammen med smør, lidt salt og sukkeret.
- Når det begynder at boble, så skru ned til lav varme, så din hjemmelavede tomatsauce kun simrer.
- Lad det nu stå i en lille times tid uden låg, til vandet fra tomaterne koger væk og saucen bliver tykkere.
- Smag den til, og vend evt. hakket basilikum og parmesan i tomatsaucen. Kan udelades.
Næringsindhold
Noter
Hjemmelavet tomatsauce er selvfølgelig perfekt sammen med pasta, og der også tilsættes kødboller eller stykker af stegt kyllingebryst.
Kom med din kommentar