Italienske kødboller er altid et hit til aftensmad, og her i denne opskrift serveres kødbollerne sammen med en let og velsmagende pastasalat.
Italienske kødboller med pastasalat er nem og lækker aftensmad, som de fleste vil elske.
Her får du skønne kødboller med smag fra det italienske køkken, og den nemme pastasalat passer perfekt til.
I forhold til pesto kan der anvendes en købt pesto - eller du kan lave en grøn pesto selv.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug bare knapperne under mængde i opskriftsboksen til at lave en anden mængde.
Opskrift på italienske kødboller

Ingredienser
- 300 g hakket kalv og flæsk
- 1 citron revet skal af ½ økologisk citron
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 skalotteløg finthakket
- 1 tsk. rosmarin finthakket
- 2 spsk. persille
- 2 spsk. hvedemel
- salt og friskkværnet peber
Pastasalat
- 175 g pasta gerne fuldkornspasta
- 1 stor tomat skåret i tern
- 1 dl. ærter frosne
- 2 gulerødder skåret i strimler
- 50 g feta i tern
- 10 oliven sorte
- 4 spsk. basilikumpesto køb en færdig eller lav den selv
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør en fars af de forskellige ingredienser og lad den gerne hvile i ½ time i køleskab.
- Kog pasta til pastasalaten i rigeligt, godt saltet vand, til de er al dente. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
- Bland pastaen med pesto.
- Skær gulerødderne i strimler med en kartoffelskræller.
- Overhæld de frosne ærter med kogende vand, lad dem dryppe godt af, kom dem ned til pastaen.
- Tilsæt resten af ingredienserne og vend det godt rundt. Form kødboller af farsen med en spiseske.
- Kom melet på en stykke stanniol og tril de italienske kødboller i det.
- Steg dem på panden i lidt olie, i ca. 10 minutter, vend dem under stegning.
Næringsindhold
Noter
De italienske kødboller serveres straks sammen den lækre pastasalat, og dertil hører gerne et godt stykke ciabattabrød.
Kom med din kommentar