• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad
billede til italienske kødboller med pastasalat
Lækre italienske kødboller med pastasalat, og det er en dejlig og nem aftensmad til hele familien. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Italienske kødboller med pastasalat

Opdateret: 25. jul 2022 · Udgivet: 25. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Italienske kødboller er altid et hit til aftensmad, og her i denne opskrift serveres kødbollerne sammen med en let og velsmagende pastasalat.

Italienske kødboller med pastasalat er nem og lækker aftensmad, som de fleste vil elske.

Her får du skønne kødboller med smag fra det italienske køkken, og den nemme pastasalat passer perfekt til.

I forhold til pesto kan der anvendes en købt pesto - eller du kan lave en grøn pesto selv.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug bare knapperne under mængde i opskriftsboksen til at lave en anden mængde.

Opskrift på italienske kødboller

billede til italienske kødboller med pastasalat

Italienske kødboller med pastasalat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 300 g hakket kalv og flæsk
  • 1 citron revet skal af ½ økologisk citron
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 skalotteløg finthakket
  • 1 tsk. rosmarin finthakket
  • 2 spsk. persille
  • 2 spsk. hvedemel
  • salt og friskkværnet peber

Pastasalat

  • 175 g pasta gerne fuldkornspasta
  • 1 stor tomat skåret i tern
  • 1 dl. ærter frosne
  • 2 gulerødder skåret i strimler
  • 50 g feta i tern
  • 10 oliven sorte
  • 4 spsk. basilikumpesto køb en færdig eller lav den selv
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rør en fars af de forskellige ingredienser og lad den gerne hvile i ½ time i køleskab.
  • Kog pasta til pastasalaten i rigeligt, godt saltet vand, til de er al dente. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
  • Bland pastaen med pesto.
  • Skær gulerødderne i strimler med en kartoffelskræller.
  • Overhæld de frosne ærter med kogende vand, lad dem dryppe godt af, kom dem ned til pastaen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og vend det godt rundt. Form kødboller af farsen med en spiseske.
  • Kom melet på en stykke stanniol og tril de italienske kødboller i det.
  • Steg dem på panden i lidt olie, i ca. 10 minutter, vend dem under stegning.

Næringsindhold

Italienske kødboller med pastasalat
Mængde pr. portion
Kalorier
1068
% Daglig værdi*
Fedt
 
53
g
82
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
133
mg
44
%
Natrium
 
3347
mg
146
%
Kalium
 
1276
mg
36
%
Kulhydrater
 
99
g
33
%
Kostfibre
 
12
g
50
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
48
g
96
%
Vitamin A
 
12525
IU
251
%
Vitamin C
 
55
mg
67
%
Calcium
 
304
mg
30
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De italienske kødboller serveres straks sammen den lækre pastasalat, og dertil hører gerne et godt stykke ciabattabrød.

Se flere opskrifter

  • løgsuppe med krydrede kødboller
    Løgsuppe med krydrede kødboller
  • billede med one pot pasta
    One pot pasta - verdens nemmeste pastaret
  • et billede med boller i karry og grøntsager
    Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Marinade til lammekølle
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

oksekødsfad med kartofler

Oksekødsfad med kartofler

billede med nemme pitabrød

Nemme pitabrød der altid popper op

billede med sprøde kartoffelchips i mikroovn

Sprøde kartoffelchips i mikroovn

billede med

Pandekager med øl - lækre ølpandekager

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

billede med calzone pizza

Calzone pizza - lukket UFO pizza

billede til ølbraiserede svinekæber med polenta

Ølbraiserede svinekæber med polenta

billede med oliventapenade

Opskrift på hjemmelavet oliventapenade

billede til risengrød i ovn

Opskrift på risengrød i ovn

billede med jordbærmousse kage

Jordbærmousse kage uden hvedemel

billede med torsk i fad

Torsk i fad med flødeost, parmesan og æble

billede til stegt spidskål

Stegt spidskål - sådan steger du kål på panden

amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

billede med grove flutes

Grove flutes - koldhævet groft flute

billede med pølsebrød og hotdogbrød

Hjemmebagte pølsebrød - nemme hotdogbrød

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required