Her får du den bedste opskrift på grøn pesto. En nem, lækker og hjemmelavet basilikumspesto med persille, hvidløg, parmesan og pinjekerner.
Elsker du grøn pesto? Så skal du absolut prøve at lave den selv, og denne opskrift på basilikumspesto er virkelig god.
Pestoen laves blandt andet med basilikum, persille, pinjekerner, hvidløg og en god italiensk olivenolie. En klassisk opskrift.
Basilikumspesto er god til mange retter, herunder blot til at vende sammen med en pasta til den klassiske ret pasta med pesto. Simpelt og godt.
Opskrift på grøn pesto

Ingredienser
- 2 håndfulde basilikum måske lidt mere
- 1 håndfuld persille
- 1 fed hvidløg
- 50 g pinjekerner
- 100 g parmesan
- 1 dl olivenolie måske lidt mere
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til din pesto - undtagen olie - i en blender/foodprocessor, og kør til det er findelt.
- Tilsæt olivenolie i en tynd stråle lidt efter lidt, mens blenderen køre ved lav hastighed.
- Kør indtil din basilikumspesto har en konsistens som tyk puré. Kom om nødvendigt lidt mere olie i.
- Smag pestoen til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Så er der grøn pesto klar til servering. Opbevar pestoen på køl.
Efter åbning kan basilikumspesto holde sig i op til en måned.
Kom med din kommentar