• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Pasta med laks og grøntsager
billede til pasta med laks og grøntsager
Pasta med laks og grøntsager er en virkelig lækker pastaret med ovnbagt laks, og det er skøn hverdagsmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pasta med laks og grøntsager

Opdateret: 23. jul 2022 · Udgivet: 23. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på pasta med laks og grøntsager. En nem og dejlig pastaret med ovnbagt laks, og det er nem hverdagsmad for alle.

Pasta med laks og grøntsager er en nem og velsmagende pastaret, der heller ikke tager så lang tid at lave.

Retten laves med ovnbagt laks, pasta og forskellige grøntsager, og pastaen kan evt. være en frisk tagliatelle - eller hvad du nu har eller synes om.

Bemærk, at opskriften er beregnet til ca. tre personer, men brug knapperne under mængde i opskriftsboksen til at lave et andet antal.

Opskrift på pasta med laks

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Pastaretter
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 3 personer

Ingredienser

  • 250 g pasta gerne frisk, evt. en tagliatelle
  • ½ broccoli i små buketter
  • ½ rød peberfrugt i strimler
  • ½ squash i halve skiver
  • 75 g champignon i skiver
  • 1 bdt. grønne asparges i mindre stykker
  • 1 rødløg i smalle både
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 200 g laks laksefileter uden ben
  • 1 fed hvidløg presset
  • 4 spsk. olivenolie 2 spsk, til laks og 2 spsk. til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2½ dl madlavningsfløde eller alm. fløde
  • 0,5 lime saft af ½ lime
  • citronpeber
  • 2 tsk. basilikum eller lidt tørret timian, basilikum og merian
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland lidt olivenolie med et fed presset hvidløg og saften af ½ lime.
  • Læg laks i et lille ovnfast fad beklædt med bagepapir, og dryp med olieblandingen, krydr med salt og citronpeber.
  • Sæt i en185 °C varm ovn i ca. 15 minutter, eller til den er netop gennembagt. Lad laksen køle lidt af.
  • Kog pasta i rigeligt med, godt saltet, vand til den er al dente. Hæld vandet fra.
  • Kom olivenolie på en pande og start med at svitse broccoli.
  • Efter 1-2 minutter tilsættes løg og hvidløg, lad det stege et minuts tid og tilsæt så peberfrugt. Lad også peberfrugten svitse i 1 minut og tilsæt champignon, som også steges i 1 minuts tid.
  • Så tilsættes stilken af asparges - gem hovederne lidt - og lad stilkene få ½ minut.
  • Tilsæt squash og aspargeshoveder og svits i ½ minut. Krydr med salt, friskkværnet peber og krydderier.
  • Hæld (madlavnings)fløde ved og varm det kort igennem, smag til.
  • Hæld den nykogte pasta ved, og vend det hele godt rundt.
  • Findel den ovnbagte laks og fordel det i saucen, vend din pasta med laks og grøntsager rundt.

Næringsindhold

Pasta med laks og grøntsager
Mængde pr. portion
Kalorier
974
% Daglig værdi*
Fedt
 
55
g
85
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
131
mg
44
%
Natrium
 
874
mg
38
%
Kalium
 
1549
mg
44
%
Kulhydrater
 
93
g
31
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
15814
IU
316
%
Vitamin C
 
150
mg
182
%
Calcium
 
206
mg
21
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Pasta med laks og grøntsager serveres straks, og gerne sammen med et par skiver ciabatta brød.

Se flere lækre madopskrifter:

Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

Kylling med hvidløg, chili og pasta

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Laksefrikadeller med grønsagsbiks
  • Citronpasta med kylling, nødder og ost
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Pasta med tigerrejer og tomater
  • Pasta med oksekød og citronfløde

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til svenske kødboller med flødesovs og mos

Svenske kødboller med flødesovs og mos

billede til belgiske vafler

Belgiske vafler - den bedste opskrift

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

kylling med pikantost i fad

Kylling med pikantost og bacon (nem aftensmad i fad)

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

billede med aperol spritz

Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer

billede til cremet champignonsauce

Cremet champignonsauce med rødvin

billede med rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

billede med Daim muffins med banan

Store Daim muffins med banan

billede til kanelbrød med rosiner

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required