Her er en skøn opskrift på spaghetti med kødsovs, der smager himmelsk godt. Det er nemlig slowfood, hvor kødsovsen simrer i lang tid.
Spaghetti med kødsovs er en virkelig populær ret i de danske køkkener, og denne udgave er særlig god, da kødsovsen får lov til at simre i lang tid.
Men selv om der er tale om slowfood, så er pastaretten faktisk både nem og hurtig at lave, da kødsovsen jo mest bare passer sig selv i de 2-3 timer, hvor den står og simrer.
Opskriften er beregnet til fire personer, og det er fremragende mad.
Opskrift på spaghetti med kødsovs

Ingredienser
- 1 løg hakket
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 pakke bacon skåret i tern
- 500 g hakket oksekød
- 250 g champignon skåret i kvarter
- 2 dåser hakkede tomater
- timian finthakkdet
- oregano bladene af 3 stilke , finhakket
- 30 g smør koldt
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld basilikum rullet sammen og hakket
Fremgangsmåde
- Varm olie op i en gryde og tilsæt bacon, lad det stege til det begynder at tage farve.
- Tilsæt løg og steg dem med til de begynder at tage farve.
- Kom kødet i og steg det med, til det får farve og derefter tilsættes champignon, som steges til de får lidt farve.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt hvidløg, oregano og timian - vend det godt rundt i kødblandingen. Det giver god smag til en spaghetti med kødsovs.
- Tilsæt de hakkede tomater og smørret, bring det i kog og skru så ned, så det kun står og simrer.
- Lad kødsovs stå og simre i 2-3 timer som rigtig slowfood, der samler smag.
- Tag låget af i den sidste halve time, skru lidt op for varmen og lad det koge lidt ind, så det bliver lidt tykkere.
- Server kødsovs med friskkogt spaghetti og frisk, fintrevet parmesan.
Næringsindhold
Noter
Spaghetti med kødsovs serveres straks, evt. sammen med et godt stykke brød. En salat passer også fint til.
Se flere lækre opskrifter:
Kom med din kommentar