• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Pastaretter

spaghetti carbonara opskrift
En lækker spaghetti carbonara opskrift med hvidløg, og den italienske klassiker er virkelig skøn aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Lækker spaghetti carbonara med hvidløg

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 26. jan, 2023

Oversigt over indhold

  1. Her er en skøn opskrift på spaghetti carbonara med hvidløg. Den italienske klassiker er lækker aftensmad, der også er nem at lave.
  2. Opskrift på spaghetti carbonara
  3. Spaghetti carbonara
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du Vis fotosFotos fra
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 2 brugere

Her er en skøn opskrift på spaghetti carbonara med hvidløg. Den italienske klassiker er lækker aftensmad, der også er nem at lave.

Spaghetti carbonara er en italiensk klassiker, der både er kendt i en grundopskrift og utallige varianter verden over.

Her er en lækker version med spaghetti, hvidløg og bacon, og den smager himmelsk godt.

Det er en ganske simpel pastaret med masser af smag, og den er altid et hit hos både børn og voksne.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug knappen under antal personer i boksen, og lav den mængde du skal bruge.

Opskrift på spaghetti carbonara

spaghetti carbonara opskrift

Spaghetti carbonara

5 fra 2 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 25 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 250 g spaghetti
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • 150 g bacon i helt stykke, skåret i tern (kan du får pancetta så brug det)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 store æg evt. pasteuriserede æg
  • 100 g parmesan friskrevet parmesan + lidt ekstra til drys
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt persille finthakket
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Kom bacon på en pande sammen med olivenolie, og steg til bacon er sprødt.
    Bacontern steges sprøde og lidt finthakket hvidløg tilsættes
  • Lige inden det er færdigt tilsættes hvidløg, lad det stege med til det begynder at afgive duft, ca. ½ minuts tid og rør i det imens. Tag det af varmen.
  • Kom æg i en lille skål sammen med parmesanost, salt og godt med friskkværnet peber. Pisk det let sammen med en gaffel.
    g piskes let sammen med fintrevet parmesan, salt og friskværnet peber
  • Kog spaghetti i rigeligt, godt saltet vand til den er al dente. Hæld vandet fra og hæld straks spaghettien tilbage i den varme gryde.
  • Hæld æggemassen i den varme spaghetti mens der røres, det skal tykne, men æggene i en spaghetti carbonara skall kke blive til røræg.
    Når pastaen er kogt vendes æggemassen i og derefter bacontern
  • Tilsæt derefter bacon og hvidløg og bland det hele godt sammen, stil evt. kortvarigt på det varme blus og vend det godt rundt. Men lad det ikke stå for længe for spaghettien er jo færdigkogt.
  • Fordel den lækre spaghetti carbonara på to tallerkner, drys med lidt ekstra ost og lidt persille og server straks.

Næringsindhold

Spaghetti carbonara
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Spaghetti carbonara er virkelig en af de retter, som du skal servere med det samme. Den må ikke stå og vente.

Og det er vigtigt at æggemassen er klar til at komme i når spaghettien er kogt. Sovs skal altid vente på pastaen, ikke omvendt.

Se flere lækre opskrifter til aftensmad:

Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)

Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

« Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler
Enebærgryde med bagt kartoffelmos »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med gullasch eller gullash

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

billede med calzone pizza

Calzone pizza - lukket UFO pizza

billede med wienerschnitzel med dreng

Wienerschnitzel med brasede kartofler

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.