• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde
kylling i fad med bacon
Kylling i fad med bacon er lækker aftensmad, som du også kan bruge som gæstemad. Serveres med maste brasede kartofler og spinat i fløde. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 4. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en lækker opskrift på kylling i fad med bacon, og tilbehør i form af maste brasede kartofler og spinat i fløde. God aftensmad.

Kylling i fad med bacon er god aftensmad, og det er en rimelig nem ret at tilberede.

Her serveres de ovnstegte kyllingefileter med brasede kartofler og spinat i fløde, og det er også en ret, som du sagtens kan bruge som gæstemad eller lækker weekendmad.

Vær opmærksom på, at retten er beregnet til to personer, men du kan nemt gange op til det dobbelte, hvis I er fire.

Opskrift på kylling i fad med bacon

kylling i fad med bacon

Kylling i fad med bacon

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 kyllingebryst filet
  • ½ citron skåret i mindre stykker
  • tomater blomme- eller San Marzano tomater på stilk
  • 3 skiver bacon
  • rosmarin lidt friske rosmarinnåle
  • 1 spsk. oregano tørret
  • 1 spsk. sød paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie
  • smør

Spinat i fløde

  • 1 bdt. forårsløg fintsnittet
  • 3 fed hvidløg presset
  • Lidt timian friske timianblade
  • Lidt muskatnød reven
  • 200 g spinat frisk, godt skyllet
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 klat smør
  • Lidt madlavningsfløde
  • Lidt parmesan revet

Brasede kartofler

  • kartofler små med skræl
  • rosmarin friske rosmarinblade
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • olivenolie
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Brasede kartofler

  • Kog kartoflerne til de er møre, hæld vandet fra og lad dem dampe tørre på blusset.
  • Kom olivenolie på en pande, sammen med lidt rosmarinnåle og kom derefter kartoflerne på.
  • Knus dem let med et flat låg eller en spatel, krydr med salt og dryp med lidt mere olivenolie.
  • Vend rundt i kartoflerne af og til og steg dem til de bliver gyldne og sprøde.

Kylling i fad med bacon

  • Kom oregano, paprika, salt, friskkværnet og lidt olivenolie på et stykke bagepapir.
  • Varm lidt smør og olivenolie op på en pande, vend kyllingestykkerne i krydderiblandingen og kom dem på panden. Lad dem brune på begge sider.
  • Læg dem i et ovnfast fad sammen med citron. Kom lidt rosmarinnåle på panden, hvor kyllingen har stegt og vend dem lidt rundt i stegeskyen, hæld det hele over kyllingestykkerne.
  • Læg tomater ved og læg bacon skiver hen over. Sæt din kylling i fad med bacon i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 15-20 minutter, til kyllingestykkerne er møre.

Spinat med fløde

  • Kom lidt olivenolie på en pande og tilsæt forårsløg og hvidløg, lad det stege lidt. Riv lidt muskat ned i, tilsæt lidt vand (ca. ½ dl) og en god klat smør. Skru ned og lad det stå og simre i ca. 3 minutters tid.
  • Kom den godt vaskede spinat ved og lad det falde sammen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Hæld lidt fløde ved og kom friskrevet parmesan ved. Smag til og server det sammen med de brasede kartofler og kylling i fad med bacon.

Noter

Kylling i fad med bacon serveres straks sammen med de brasede kartofler og spinat i fløde. Et stykke brød er også godt til.

Se flere opskrifter på aftensmad:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Opskrift på klassiske danske frikadeller

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

Brugernes mening om retten

Hej. Prøvede lige den kyllingefilet og uhmmm hvor smagte det godt, tak fordi du deler gode opskrifter og ikke mindst for alle billederne, som får mine tænder til at løbe i vand. Ann Katrine.

Jeg har afprøvet denne i dag med stor succes. Eller rettere …. jeg havde ingen paprika, så jeg brugte kyllingkrydderi, jeg kom til at bruge oregano i stedet for rosmarin, jeg bryder mig ikke om citron, så det undlod jeg, og jeg havde kun bacon i tern, og vi fik ris til ?
Men udover det – begejstringen hos både min datter og jeg lå nok i ovnstegningen. Jeg har ikke prøvet at lave fillet på den måde før, og jeg var meget positivt overrasket over hvor saftigt og lækkert det blev. Så tak for inspirationen ? MVH Dorthe.

Se disse opskrifter:

  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Pizzabøffer med friske tomater og urter
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Wraps med kylling, avocado, bacon og mango
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Svinemørbrad med sennep og champignon

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til opskrifter med svinemørbrad

Opskrifter med svinemørbrad - retter med mørbrad

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

brasede kartofler

Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

billede med djævlekylling

Djævlekylling med chili og hvidløg

kylling med pikantost i fad

Kylling med pikantost og bacon (nem aftensmad i fad)

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

billede til grønne bønner med bacon

Grønne bønner med bacon som tilbehør

billede til spaghetti med kødboller

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

billede til rødspætteruller med fyld

Rødspætteruller med fyld

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

billede med salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks og lækker dressing

billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

billede med hummus

Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required