• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Aftensmad

billede med frikadeller
Klassiske danske frikadeller stegt på panden. Lavet med den bedste frikadellefars, og stegt i smør og olie. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Bedste frikadeller - nem opskrift med danskvand

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 21. feb, 2023

4.86 fra 7 brugere

Den bedste opskrift på slagterens frikadeller af en nem frikadellefars. Klassiske og danske deller, eller frikadunser, som mormor steger dem.

Indhold
  • Den bedste opskrift på slagterens frikadeller af en nem frikadellefars. Klassiske og danske deller, eller frikadunser, som mormor steger dem.
  • Opskrift på frikadeller
  • De bedste frikadeller
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Fakta

Her er en virkelig god opskrift på danske frikadeller, og denne frikadellefars laves blandt andet med danskvand. Det gør kun farsen bedre.

Kært barn har mange navne, og de danske kødboller kaldes også ofte for frikadunser eller deller, og det er en af de mest populære retter på de danske middagsborde.

Opskriften er beregnet til fire personer, og dellerne kan serveres med stuvet spidskål.

Opskrift på frikadeller

billede med frikadeller

De bedste frikadeller

4.86 fra 7 brugere
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 løg meget finthakket eller finthakket i en lille minihakker/blender
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • ½ dl danskvand
  • ½ dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk. hvedemel
  • smør og rapsolie til stegning
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Rør det hakkede kød godt med saltet. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen, rør godt i et par minutters tid.
  • Dæk skålen til og sæt i køleskabet i alt fra ½ times tid til et par timer.
  • Varm smør og olie op på en pande. Det er godt at stege frikadeller i en blanding af smør og olie.
  • Tag farsen ud af køleskabet og form til frikadeller, i den størrelse du foretrækker. Overfyld ikke panden, for så koger de mere end de steger, de må ikke lægge så tæt så de rører ved hinanden.
  • Lad dem stege i ca. 5-6 minutter på hver side, alt efter størrelse, til de er gennemstegte.
  • Forsæt indtil al farsen er brug og server straks dine frikadeller.

Næringsindhold

De bedste frikadeller
Mængde pr. portion
Kalorier
528
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
153
mg
51
%
Natrium
 
725
mg
32
%
Kalium
 
546
mg
16
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
272
IU
5
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
65
mg
7
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Frikadeller serveres straks, eventuelt sammen med stuvet spidskål eller hvidkål. Hvide kartofler er også godt tilbehør.

Brug frikadellerne til aftensmad eller en god frokost, hvor en delle jo altid er godt på et stykke brød. De kan også kommes i pitabrød.

Frikadellerne kan i øvrigt sagtens fryses ned.

Se også: Sådan laver du forloren hare

Fakta

Frikadeller er en type kødboller, der typisk består af hakket kød, mel, løg, æg, mælk og krydderier.

Frikadellerne er en almindelig ret i Danmark og andre europæiske lande, og de er ofte serveret som en del af en traditionel hverdagsmiddag eller en festlig begivenhed.

Frikadeller kan laves på mange forskellige måder og kan tilsættes en række forskellige smagsstoffer og krydderier.

De kan serveres med en række forskellige tilbehør, herunder kartofler, pasta, salat eller grøntsager.

Frikadellerne er en nem og billig måde at få protein og næringsstoffer i kosten. De kan dog også have en højere mængde fedt og kalorier, afhængigt af ingredienserne og forberedelsesmetoden.

Det anbefales at vælge frikadeller lavet med magert kød, fuldkornsmel og friske grøntsager for at opretholde en sund kost.

Se også: Danmarks bedste mørbradgryde

« Chokoladefondant - nem og lækker lava kage
Gin Hass - opskrift på lækker mango cocktail »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

kylling i fad med bacon

Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

billede med langtidsstegt kylling

Langtidsstegt kylling med kartofler

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.