Sådan laver du lækre pandekager med oksekød og grøntsager. Den bedste opskrift på fyldte pandekager, der er sikkert hit hos store og små.
Så er der opskrift på pandekager med oksekød og grøntsager, og de smager himmelsk godt.
Her er der altså tale om fyldte pandekager, der kan serveres som en let aftensmad, og det er et sikkert hit i mange børnefamilier.
Se også: Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel
Fyldet kan sagtens varieres, og du kan blandt andet udskifte hakket oksekød med hakket kylling, og grøntsagerne kan også udskiftes med andre.
Derfor er det også en god opskrift til dig, der skal have ryddet lidt ud i grøntsagsskuffen i køleskabet.
Du får ca. 8 fyldte pandekager ud af denne opskrift. Hvor rugmel i øvrigt også kan udskiftes med almindeligt hvedemel.
Opskrift på pandekager med oksekød

Ingredienser
- 150 gram hvedemel
- 75 gram rugmel
- 1 teske salt
- 4 dl mælk måske lidt mere
- 2 æg
- 2 spiseskefulde rapsolie
Oksekødsfyld
- 400 gram hakket oksekød
- 1 løg finthakket
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 0,5 squash skåret i skiver og skiverne i "strimler"
- 4 gulerødder i små tern
- 100 gram champignon i skiver
- salt og friskkværnet peber
- 1 teske timian tørret
- 1 teske rosmarin tørret
- 200 gram Philadelphia Light
Desuden
- 200 gram mozzarella revet
Sådan gør du
- Til pandekager med oksekød og grøntsager starter du med, at bland de to meltyper og salt sammen.
- Hæld mælken i og pisk godt, så klumperne piskes ud. Tilsæt æg og olie - pisk igen godt.
- Smør en slip-let pande ganske let med lidt olie til den første pandekage, men ellers behøves der ikke fedtstof. Bag til al dejen er opbrugt, ca. 8 stk.
- Oksekødsfyld: Varm lidt olie op og sauter løg til de bliver bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt hakket kød og lad det stege med, til det får farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt gulerødder og krydderier, lad det stege i et par minutter inden champignon tilsættes.
- Når de er blevet bløde tilsættes peberfrugter og squash, steg i et par minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Bland flødeoste i og rør det godt ud.
- Stil til side, så det kan afkøle lidt.
- Læg en pandekage på et skærebræt og kom lidt af kødfyldet på.
- Rul pandekagen sammen om fyldet og læg det i et smurt, ovnfast fad. Fortsæt med resten af pandekagerne og fyldet.
- Drys med mozzarella og gratiner de fyldte pandekager med oksekød i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 15 minutter.
Næringsindhold
Tips
De færdige pandekager med oksekød og grøntsager kan serveres med lækker salat.
Se også: Spinatpandekager - nemme og lækre
Kom med din kommentar