Her får du en dejlig opskrift på pasta med oksekød og citronfløde. En nem og lækker pastaret med oksekød i strimler, der er god hverdagsmad.
Pasta med oksekød er en klassisk pastaret, der her er lavet sammen med en lækker citronfløde.
Der skal bruges oksekød i strimler, og her kan du eventuelt købe en pakke af de såkaldte venøsteaks, og selv skære dem ud i strimler.
Se også: Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op til flere.
Opskrift på pasta med oksekød

Ingredienser
- 250 g oksekød i strimler
- 2 rødløg i smalle både
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 150 g bacon i tern
- 0,5 citron saft og skal
- 2 dl madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
- 75 g babyspinat
- 25 g pinjekerner ristet
- 50 g parmesan fintrevet
- 250 g pasta gerne frisk, evt. fuldkornspasta
Sådan gør du
- Til pasta med oksekød starter du med, at riste bacon på en tør pande, til det bliver sprødt og gyldent. Lad det dryppe af på køkkenrulle.
- Dup kødet tørt og brun det på en godt varm pande et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Det skal IKKE gennemsteges, bare lige få farve.
- Tag kødet af panden og tilsæt lidt olivenolie.
- Sauter rødløg, til de bliver bløde og begynder at få lidt farve. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i 1 minuts tid under omrøring.
- Hæld fløden ved og pres citronsaft ned i.
- Tilsæt kødet og lad det koge sammen, til det tykner. Tilsæt citronskal og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kog pasta efter anvisning på emballagen, til den er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.
- I et fad kommes den slyngede spinat og krydres med lidt salt og friskkværnet peber. Læg den friskkogte pasta ovenpå og hæld citronflødesaucen over. Drys med bacon, fintrevet ost og pinjekerner.
Næringsindhold
Tips
Pasta med oksekød og citronfløde serveres straks, og gerne sammen med et stykke focaccia eller ciabattabrød.
Kom med din kommentar